Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

3+1 συμβουλές ομορφιάς για την απολέπιση

 


Η απολέπιση είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον βαθύ καθαρισμό του δέρματός σας, ειδικά αν έχετε φραγμένους πόρους ή ακμή. Παρόλο που δεν είναι απαραίτητο για κάθε τύπο δέρματος, είναι ένα μεγάλο βήμα για να το συμπεριλάβετε στη beauty routine σας εάν θέλετε να καθαρίσετε τους πόρους σας και να αποκτήσετε απαλό και λαμπερό δέρμα. Η απολέπιση μπορεί να έχει πολλά οφέλη, αλλά είναι σημαντικό να γίνεται με τον σωστό τρόπο ώστε να ωφελήσει την επιδερμίδα σας και να αποφύγετε κάθε περιττή βλάβη στο δέρμα.

Στη συνέχεια, αναφέρονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή απολέπιση που θα σας βοηθήσει να κάνετε το δέρμα σας απαλό και λαμπερό:

1. Μάθετε ποιος τύπος απολέπισης λειτουργεί καλύτερα για εσάς: Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι απολέπισης: μηχανικοί και χημικοί. Ενώ ο μηχανικός είναι πολύ πιο δημοφιλής, ο χημικός τύπος δείχνει να είναι πιο απαλός και ασφαλής για το δέρμα. Τα μηχανικά απολεπιστικά είναι συνήθως το τρίψιμο του δέρματος με ένα κοκκώδες συστατικό που ξεφλουδίζει το δέρμα για να το απαλλάξει από τα νεκρά κύτταρα και να εισχωρήσει βαθιά στους πόρους. Τα χημικά απολεπιστικά, συχνά με τη μορφή θεραπειών, χρησιμοποιούν συστατικά απολέπισης, όπως σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ για να εισχωρήσουν καλύτερα  στους πόρους, να αφαιρέσουν τους ρύπους και το το περιττό λίπος ενώ απαλλάσσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ένα απολεπιστικό, αποφασίστε ποιος τύπος απολέπισης είναι ο καλύτερος για το δέρμα σας και την προσωπική σας ρουτίνα ομορφιάς.

2. Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα: Ένα άλλο σημείο αναφορικά με την απολέπιση, είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν. Εάν χρησιμοποιείτε μηχανικό απολεπιστικό, αποφύγετε τη χρήση προϊόντων με επιβλαβή συστατικά απολέπισης, όπως το κέλυφος καρυδιάς. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εξαιρετικά τραχύ για το δέρμα και να το βλάψει. Αντ 'αυτού, αναζητήστε προϊόντα με ήπια απολεπιστικά, ή χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο απολέπισης αντί για scrub. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την χημική απολέπιση, βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά είναι συμβατά με τα άλλα προϊόντα της beauty routine σας και ότι επιλέγετε οξέα που δεν θα είναι πολύ ισχυρά για το δέρμα σας.

3. Να είστε ευγενικές: Perhapsσως το πιο σημαντικό μέρος της απολέπισης είναι να θυμάστε να είστε ήπιες, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μηχανικό απολεπιστικό. Ενώ είναι συχνά  πιο αποτελεσματικό να τρίβετε έντονα το δέρμα σας για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρά  του, μπορείτε πραγματικά να το βλάψετε αν οι κινήσεις σας είναι "επιθετικές". Έτσι, υιοθετήστε απαλές, κυκλικές κινήσεις και να μην τρίβετε το πρόσωπό σας για περισσότερα από 30-60 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Και πάνω απ' όλα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απαλά συστατικά απολέπισης που δεν θα βλάψουν το δέρμα σας.

4. Τηρείστε ένα πρόγραμμα: Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος αναφορικά με την απολέπιση είναι οι συχνές επαναλήψεις. Προσέξτε, επειδή είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνετε απολέπιση μόνο 1-3 φορές την εβδομάδα ή ακόμα και μόνο μία φορά το μήνα, εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα για το δέρμα σας και βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε με την απολέπιση.