Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυτό το Vintage Τροχόσπιτο Αναβίωσε και Είναι Έτοιμο για τα Πρώτα του Ταξίδια


 Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως αυτό το υπέροχο vintage τροχόσπιτο κάποτε χρησίμευε σαν μια παραμελημένη στέγη για τους ψαράδες της περιοχής στην παγωμένη λίμνη της Μινεσότα. Από τη στιγμή που έπεσε, όμως, στα χέρια της Amanda Rydell, blogger του του Be Crafty  μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία.

OMG! Βρήκαμε το Πιο Μικροσκοπικό Πολυτελές Σπίτι του Κόσμου

Ας δούμε τι λέει η ίδια, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο www.wayfair.com.

Τι σε οδήγησε στο να ανακαινίσεις ένα παλιό τροχόσπιτο;

Λατρεύω όλα τα vintage πράγματα και ήταν πάντα το όνειρό μου να ανακαινίσω ένα τέτοιο τροχόσπιτο. Τα vintage τροχόσπιτα είναι μοναδικά στο είδος τους και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αγάπη για να τα κάνεις να αναβιώσουν.

τροχόσπιτο

Το τροχόσπιτο ήταν παραμελημένο και χρησίμευε ως στέγη για τους ψαράδες.

Ήταν κάτι που έψαχνες ή κάτι που έπεσες πάνω του;

Δεν είναι ασυνήθιστο να με βρει κανείς να ψάχνω στο Craiglist (σ.σ. το Craiglist είναι κάτι σαν τη Χρυσή Ευκαιρία) για να ανακαλύψω τον επόμενο χαμένο θησαυρό. Έτσι συνέβη να πέσω πάνω σε αυτό το Shasta τροχόσπιτο του 1963. Ένα από τα χαρακτηριστικά που μου έκλεψαν την καρδιά ήταν τα αυθεντικά Shasta φτερά. Ήξερα αμέσως ότι ήταν τέλειο.

τροχόσπιτο

Βλέποντας τους εσωτερικούς χώρους δεν θα πίστευε κανείς ότι θα αναβιώσει.

Πώς θα περιέγραφες το διακοσμητικό σου στυλ;

Προφανώς και μου αρέσει ένας vintage θησαυρός, είτε πρόκειται για τροχόσπιτο, είτε για φλυτζάνι τσαγιού. Όσον αφορά στο διακοσμητικό στυλ, μου αρέσει να αναμειγνύω το vintage με το μοντέρνο και να δημιουργώ το δικό μου προσωπικό στυλ. Μου αρέσει επίσης να αναμειγνύω φωτεινά χρώματα, ειδικά το ροζ.

Δείτε το Σούπερ Καμαρίνι της Πρωταγωνίστριας του Grey’s Anatomy

Από πού εμπνεύστηκες για να το διακοσμήσεις; Ήταν σημαντικό για σένα να κρατήσεις την αυθεντική αισθητική του vintage κομματιού που ανακαίνισες;

Απολαμβάνω να ψάχνω στο Pinterest για να εμπνέομαι, αλλά στο τέλος κατέληξα να δημιουργήσω έναν χώρο που ήταν άνετος και λειτουργικός, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τόσο μικρό χώρο. Σίγουρα ήθελα να κρατήσω την vintage αίσθηση, αλλά με ένα πιο μοντέρνο στυλ. Για να το πετύχω διατήρησα τα αυθεντικά έπιπλα και την κουζίνα, ανακαίνισα όμως τα πλακάκια και το ξύλινο πάτωμα για να δώσω μια φρέσκια πινελιά. Μετά έβαλα μερικά από τα αγαπημένα μου vintage διακοσμητικά για το ολοκληρώσω.

τροχόσπιτο

Η πολύ χαριτωμένη κουζίνα.

Ποια ήταν τα εμπόδια που συνάντησες;

Το project αυτό δεν ήταν εύκολο, παρόλο που πίστευα πως θα είναι. Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν να αποκατασταθεί ο άξονας των τροχών και να επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση.

Που αποφάσισες να επενδύσεις χρήματα και που να κάνεις οικονομία;

Το μεγαλύτερο έξοδο ήταν να διορθωθεί ο άξονας των τροχών ώστε να δουλεύει. Ήθελα να αλλάξω τις βρύσες και την εγκατάσταση φωτισμού, αλλά αποφάσισα να κάνω οικονομία και να τα αλλάξω αργότερα.

τροχόσπιτο

Ακόμα και τα σκεύη είναι vintage.

4 από τα πιο Μικροσκοπικά Σπίτια στον Κόσμο!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι στο τροχόσπιτο;

Δύσκολη ερώτηση. Θα έλεγα μάλλον η κρεμαστή καρέκλα. Μου αρέσει πολύ που μπορείς να την κρεμάσεις από κάποιο δέντρο ή να την χρησιμοποιήσεις με μια βάση. Είναι επίσης ελαφριά και εύκολη στη μεταφορά, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά το κάμπινγκ.

τροχόσπιτο

Η κρεμαστή καρέκλα είναι υπέροχη.

Κάποια tips σχετικά με το πώς μπορεί να μεγαλώσει ένας τέτοιος μικρός χώρος;

Ήταν η πρώτη φορά που διακόσμησα έναν μικρό χώρο. Νομίζω πως είναι σημαντικό να δημιουργείται κάτι που έχει χαρακτήρα και ταυτόχρονα είναι λειτουργικό. Ήμουν επιλεκτική με τα αντικείμενα που διάλεξα για να βάλω στο τροχόσπιτο γιατί ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος και εκμεταλλεύτηκα κάθε σπιθαμή που ήταν διαθέσιμη για αποθήκευση. Θα έλεγα να είστε επιλεκτικοί με τα πράγματα που διαλέγετε για τη διακόσμηση!

τροχόσπιτο

Το πανέμορφο εσωτερικό.

Κάποια συμβουλή για όσους θέλουν να επιχειρήσουν μια ανάλογη ανακαίνιση;

Η συμβουλή μου είναι να εξετάσετε καλά το μέσα και το έξω και να γνωρίζεται πόσο μεγάλο θα είναι τελικά το project που ξεκινάτε. Πολλά vintage τροχόσπιτα που χρειάζονται ανακαίνιση έχουν θέματα, μικρά και μεγάλα.

τροχόσπιτο

Το κρεβάτι διακοσμείται με πολύχρωμα μαξιλάρια.

Τέλος, είναι το τροχόσπιτο κατάλληλο για road trips;

Ναι! Και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουμε την πρώτη μας περιπέτεια!

spirossoulis.com