Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ


 Ένας οδηγός για να ξέρετε με ποιον τρόπο επηρεάζει κάθε χρώμα τη ψυχολογία μας.

Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος με έντονα χρώματα. Τα χρώματα είναι εκείνα  κάνουν τις στιγμές μας ξεχωριστές, μας γεννούν συναισθήματα και μπορούν να αλλάξουν την ψυχολογία μας ακόμα και τους παλμούς της καρδιάς μας.

Σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό με τα συναισθήματα που δημιουργούν τα βασικά χρώματα και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας.

Κόκκινο: Παθιασμένο και επιθετικό

Ως κυρίαρχο χρώμα, το κόκκινο αυξάνει την εγρήγορση- κυριολεκτικά, καθώς το κόκκινο χρώμα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, το ρυθμό της αναπνοής και του μεταβολισμού. Αν λοιπόν θέλετε να  χάσετε βάρος, φροντίστε ώστε να έχετε μπροστά σας ένα κόκκινο φόντο, όπως για παράδειγμα μία κόκκινη εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή σας. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις  του κόκκινου προσφέρουν ενέργεια  – ενώ οι πιο σκούρες σας κάνουν να αισθάνεστε πιο δυνατή.

Κίτρινο: Χαρούμενο και φιλικό

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα συνυφασμένο με τη χαρά και  τη φιλική διάθεση, αλλά και με τη… ζήλια. Το αντιφατικό με το κίτρινο είναι πως στις λαμπερές αποχρώσεις του προάγει τη χαρά και τον δυναμισμό, αρκεί όμως να βρίσκεται στο χώρο με…μέτρο. Αν όμως βρεθείτε σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί το κίτρινο το πιθανότερο είναι πως θα αρχίσετε να αισθάνεστε αγχωμένες.

Πράσινο: Ήρεμο και σταθερό

Το πράσινο είναι το χρώμα που είναι συνυφασμένο με τη φύση και τη μητέρα γη. Ένα πράσινο περιβάλλον μας κάνει να σκεφτόμαστε πρωινούς περιπάτους στο δάσος και γι΄ αυτό και το πράσινο χρώμα δημιουργεί ένα αίσθημα γαλήνης. Παράλληλα, οι αποχρώσεις του πράσινου είναι συνδεδεμένες με την ασφάλεια και αυτό γιατί το πράσινο χρώμα-στις δυτικές κοινωνίες- είναι συνδεδεμένο με το χρώμα του χρήματος. Χρησιμοποιήστε το πράσινο σε χώρους που αποζητάτε την χαλάρωση και φορέστε πράσινα ρούχα αν θέλετε οι συνομιλητές σας να σχηματίσουν την άποψη ότι είστε ένας αισιόδοξος και φιλήσυχος άνθρωπος.

Μπλε: Γαλήνιο και αξιόπιστο

Κανένα άλλο χρώμα δεν μπορεί να προσδώσει τόσο γαλήνη και ηρεμία, όσο το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. Το μπλε είναι το χρώμα της ηρεμίας και ως εκ τούτου εμπνέει ασφάλεια και αίσθημα ασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες τράπεζες το έχουν επιλέξει ως χρώμα στο λογότυπό τους. Η ήρεμη διάθεση που αποπνέει το μπλε το καθιστούν το πιο φιλικό χρώμα. Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι θέλουμε να μένουμε περισσότερο χρόνο σε σημεία όπου κυριαρχεί το μπλε. Αυτός είναι και ο λόγος που το μπλε είναι το χρώμα που επέλεξαν Facebook και Twitter.

Μοβ: Πολυτελές και μυστηριώδες

Για πολλούς αιώνες το μοβ ήταν συνδεδεμένο με τους βασιλείς και τους αξιωματούχους, για αυτό ακόμα και σήμερα ένας χώρος σε μοβ αποχρώσεις αποπνέει πολυτέλεια. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του μοβ, όπως για παράδειγμα, αυτή της λεβάντας, ξυπνούν ευχάριστα συναισθήματα, καθώς είναι συνδεδεμένες με την Άνοιξη. Οι σκούρες αποχρώσεις του μοβ ξυπνούν τα πάθη και τον ερωτισμό, γι αυτό και είναι η ιδανική επιλογή για την κρεβατοκάμαρα σας.

 vwoman.gr