Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

DIY: Φτιάξτε τον Δικό σας Καναπέ με τον Πιο Οικονομικό Τρόπο


 Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας πρωτότυπη και μοναδική γωνιά στο καθιστικό σας χωρίς όμως να σας κοστίσει μια περιουσία. Μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας φτιάχνοντας μόνοι σας εύκολα και οικονομικά τον δικό σας καναπέ για να περνάτε ευχάριστες και χαλαρωτικές στιγμές, διακοσμώντας τον με τον κατάλληλο τρόπο, που θα κάνει τον χώρο αυτόν του καθιστικού σας ακόμα πιο εντυπωσιακό και θελκτικό.

Το μυστικό του καναπέ κρύβεται στο ότι είναι φτιαγμένος από παλέτες, ενώ παράλληλα το διαμορφώνετε εσείς με βάση το προσωπικό σας γούστο και την διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού, κάτι το οποίο το μετατρέπει σε κάτι μοναδικό. Κανείς άλλος δε θα έχει την ίδια με εσάς ελκυστική και χαλαρωτική γωνιά στο σπίτι του με έναν τέτοιου είδους αναπαυτικό και πρωτότυπο καναπέ από παλέτα. Και, αν σας ρωτούν πώς το φτιάξατε, πείτε τους τα παρακάτω υλικά:

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μια παλέτα, την οποία μπορείτε να βρείτε στα είδη κήπου στα μεγάλα πολυκαταστήματα

thehomeissue_(palette)01

Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη παλέτα ως βάση του καναπέ.

200gr χρώμα της επιλογής σας για ξύλινη επιφάνεια

Ένα πινέλο

Διακοσμητικό Κουίζ: Τι Αποκαλύπτει για Εσάς ο Καναπές σας;

4 ρόδες που μπορείτε να προμηθευτείτε από κατάστημα με εργαλεία

thehomeissue_(palette)02

Τοποθετήστε ρόδες για να μετακινείτε με ευκολία το έπιπλο σε όποια γωνιά θέλετε.

Βίδες (Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από την ρόδα που θα επιλέξετε)

Ηλεκτρικό κατσαβίδι

Μια μαξιλάρα δαπέδου που μπορείτε να βρείτε σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και διακόσμησης

thehomeissue_(palette)03

Επιλέξτε την μαξιλάρα δαπέδου που σας αρέσει για να την τοποθετήσετε επάνω στην παλέτα.

Tip: Καθώς θα επιλέγετε τις ρόδες που θα αγοράσετε, αναζητήστε στα χαρακτηριστικά της ρόδας την πληροφορία για το πόσο βάρος σηκώνουν και επιλέξτε ανάλογα.

Βήμα-Βήμα: Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας Κρεβάτι από Παλέτα

Πώς να κατασκευάσετε την πρωτότυπη γωνιά με τον καναπέ από παλέτα:

Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να βάψετε την παλέτα σας και με τη βοήθεια ενός πινέλου μεταμορφώστε το. Αν θέλετε η κατασκευή σας να μοιάζει πιο ακριβή, επιλέξτε το μαύρο ή το λευκό χρώμα καλύτερα. Αφού έχει στεγνώσει το χρώμα, βιδώστε με το κατσαβίδι τις 4 ρόδες σε κάθε γωνία της παλέτας. Ακουμπήστε στο πάνω μέρος της παλέτας την μαξιλάρα δαπέδου που έχετε επιλέξει. Μπορεί να είναι σε κάποιο έντονο χρώμα, ειδικά αν έχετε βάψει την παλέτα σας λευκή, ή σε ένα πιο σκούρο χρώμα, όπως το γκρι, για μεγαλύτερη αντίθεση, αν η παλέτα σας είναι βαμμένη σε πιο σκούρες αποχρώσεις. Διακοσμήστε το έπιπλο σας με μαξιλάρια ή καλύμματα σε διάφορες αποχρώσεις που θα ταιριάζουν με το χρώμα της παλέτας και της μαξιλάρας. Προτιμήστε μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και με ποικίλα σχέδια και μοτίβα που θα ομορφύνουν τον χώρο σας και θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση.

thehomeissue_(palette)05

Φτιάξτε μια μοναδική γωνιά με το έπιπλο από παλέτα.

Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστή τη γωνιά του καθιστικού που μόλις δημιουργήσατε, τοποθετήστε ακριβώς δίπλα στην κατασκευή σας ένα φωτιστικό δαπέδου που θα οριοθετήσει την περιοχή και θα την κάνει πιο εντυπωσιακή. Δεν έχετε τώρα παρά να απολαύσετε την υπόλοιπη μέρα στη νέα σας γωνιά!

spirossoulis.com