Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πλαταμώνας: Το «μυστικό» διαμάντι κάτω από το Κάστρο


 Βρίσκεται λίγο μακριά από το συμβολικότερο σημείο του Πλαταμώνα. Κάτω από το Κάστρο του. Στην μεγάλη στροφή κάποιος που γνωρίζει στρίβει μέσα και ξαφνικά βρίσκεται σε μια «όαση». Στην Πηγή των Μουσών. Εκεί που οι Λαρισαίοι χάνονται κάτω από τη δροσιά των πλατανιών και των κρύων νερών. Ένα εστιατόριο με ιδιαίτερη ιστορία και επίσης ξεχωριστό όνομα.

Οι Μούσες στην αρχαία ελληνική μυθολογία είναι εννέα αρχαίες θεότητες, κόρες του Δία και της Μνημοσύνης.

Τα ονόματα τους είναι: Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολυμνία, Ουρανία, Καλλιόπη.

Οι Μούσες γεννήθηκαν στην Πιερία και ζούσαν στα Πιέρια Όρη. Ήταν οι Θεές της μουσικής, των μουσικών οργάνων, του χορού, των γλεντιών και της ποίησης. Διασκέδαζαν τους Ολύμπιους στα συμπόσια τραγουδώντας τους με τις ακούραστες φωνές τους θείες μελωδίες και ύμνους, παίζοντας την λύρα. Το θέμα των τραγουδιών τους ήταν πάντα η αρχοντική καταγωγή των θεών, τους οποίους εγκωμιάζουν. Κυρίως όμως υμνούν τον Δία και το μεγαλείο του. Το πόσο στενά δεμένες ήταν μαζί του φαίνεται από το ότι τις αποκαλούσαν «Ολυμπιάδες».

Στην πλατφόρμα του Tripadvisor το κατάστημα πραγματικά δέχεται πολύ καλές κριτικές τόσο για τον χώρο όσο και για τις γεύσεις. Κάτι λοιπόν ξέρουν οι Λαρισαίοι που το επισκέπτονται και ξαναγυρίζουν…


Πηγή: larissanet.gr