Είναι χορταστικό, αποτελεί ένα εξαιρετικό σνακ, ενώ περιέχει και μια μικρή ποσότητα πυριτίου, το οποίο θρέφει την επιδερμίδα και της χαρίζει απαλότητα, με αποτέλεσμα να δείχνει ακόμα πιο υγιής. ΝτομάταΗ ντομάτα καταναλώνεται κατά προτίμηση το καλοκαίρι που είναι και η εποχή της. Η ντομάτα χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει, μπορεί να ενισχύσει τη δράση του αντηλιακού σας, μιας και θεωρείται μέσο φυσικής αντηλιακής προστασίας. Το λυκοπένιο προσφέρει στο δέρμα επιπλέον προστασία από τη βλαβερή UV ακτινοβολία του ήλιου. Προτιμήστε την μαγειρεμένη, μιας και ο οργανισμός απορροφά καλύτερα το λυκοπένιο αν η ντομάτα καταναλωθεί ψημένη σε υψηλή θερμοκρασία και προστεθεί στη συνέχεια μια πηγή καλών λιπαρών, όπως το ελαιόλαδο. ΑβοκάντοΤο αβοκάντο περιέχει καλά λιπαρά και έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. Τα καλά λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πλούσια στο αβοκάντο κάνουν το δέρμα λείο και απαλό. Καταναλώνοντάς το συχνά, βοηθάτε την επιδερμίδα σας να αναπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα φυσικά της έλαια. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ντομάτα, αγγούρι και ψητό σολομό που είναι πλούσιος και αυτός σε ω3 λιπαρά οξέα. Έτσι το δέρμα σας θα ωφεληθεί με το παραπάνω. ΚαρπούζιΤο καρπούζι, όπως και το αγγούρι που προαναφέρθηκε, αποτελείται κατά βάση από νερό. Εκμεταλλευτείτε το τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η τακτική κατανάλωσή του συμβάλλει στην καταπολέμηση της ξηρότητας της επιδερμίδας, η οποία εντείνεται εξαιτίας του ήλιου, του αλατιού της θάλασσας, της ζέστης και του ιδρώτα. Όσο πιο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός σας τόσο πιο φρέσκο και νεανικό θα δείχνει το δέρμα σας με τις λεπτές γραμμές να γίνονται λιγότερο εμφανείς ακόμα κι αν υπάρχουν. Το καρπούζι περιέχει επίσης λυκοπένιο, το ίδιο αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό συστατικό που υπάρχει και στις ντομάτες. |