Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΟΙ SKIN CARE ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!



 Αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι , αλλάζουν και οι ανάγκες περιποίησης του προσώπου μας

Της Makeup trainer Μαριάννας Βλασίδου

Ο ήλιος, η ζέστη, η υγρασία των καλοκαιρινών μηνών κάνουν μερικές φορές το δέρμα μας να δείχνει θαμπό, αυξάνεται η λιπαρότητα, δημιουργούνται κηλίδες, δυσχρωμίες και αρκετά συχνά τάση για ακμή. Κάποιες φορές παρατηρούμε και αφυδάτωση ή ξηροδερμία.

Όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο ειδικά το καλοκαίρι επιβάλλεται να πίνουμε άφθονο νερό τουλάχιστον δύο λίτρα το οποίο δε βοηθά μόνο στην απώλεια βάρους αλλά και στην υγιή, ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα.

Χρειαζόμαστε βέβαια και τα σωστά προϊόντα περιποίησης και καθημερινής φροντίδας .

Ο ήλιος είναι η κύρια αιτία γήρανσης του δέρματος “φωτογήρασνη”. Η χρήση αντηλιακού επιβάλλεται όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και κάθε μέρα από το πρωί. Αν υπάρχει τάση για κηλίδες και δυσχρωμίες συμβουλευόμαστε δερματολόγο για επιλογή του ιδανικού για μας αντηλιακού καθώς και θεραπείας.

Δεν ξεχνάμε να επαναλαμβάνουμε τη χρήση σε τακτά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως ανά δίωρο.

Αν έχουμε λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή διαλέγουμε ένα oil free αντιηλιακό με ελαφριά υφή που δίνει ματ αποτέλεσμα. Επίσης , αν θέλουμε και κάποια κάλυψη διαλέγουμε αντιηλιακό με χρώμα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αυτά στην αγορά. Επίσης, στο solarium προσέχουμε να μην αφυδατωθούμε χρησιμοποιώντας τα εξειδικευμένα προϊόντα που υπάρχουν και προστατεύουμε το πρόσωπο μας με μία πετσέτα.

Ο καλός καθαρισμός του προσώπου με απαλά προϊόντα χωρίς αλκοόλη που δεν ερεθίζουν το δέρμα είναι αναγκαίος. Λόγω της ζέστης , ιδρώτας, ρύποι , λιπαρότητα , βακτήρια συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος γι’ αυτό και φροντίζουμε με σχολαστικότητα τον καθαρισμό του .

Τακτικές επισκέψεις και σε αισθητικό βοηθάνε να μένουν οι πόροι καθαροί και το δέρμα του προσώπου μας λείο και καλά ενυδατωμένο. Το αλάτι της θάλασσας , η άμμος , η σκόνη σε συνδυασμό με τα αντιηλιακά, το makeup κτλ. φράζουν τους πόρους και δημιουργούν σπυράκια και ερεθισμούς. Οπότε αμέσως μετά τη θάλασσα τα αφαιρούμε όλα και ενυδατώνουμε το δέρμα μας που έχει ταλαιπωρηθεί.

Οι ελαφριές ενυδατικές κρέμες και serum προτιμώνται από τις πολύ λιπαρές υφές που βαραίνουν το δέρμα και δημιουργούν περισσότερη λιπαρότητα και φαγούρες.

Η περιοχή των ματιών επίσης θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Ξεκουράζουμε την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια με τις ειδικές μάσκες για τη περιοχή, δε ξεχνάμε ποτέ τα γυαλιά ηλίου και τη κρέμα ματιών.

Καλό μας καλοκαίρι!

Makeup Trainer, Μαριάννα Βλασίδου

www.makeupconcepts.gr
Instagram: mariannavlasidou_makeupacademy

Πηγή: vwoman.gr