Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Καλοκαιρινοί κήποι: Χαρούμενες και χαλαρές στιγμές με δημιουργικές DIY ιδέες με γεράνια

 


 Ένας πλούσιος κήπος, γεμάτος πολύχρωμα λουλούδια είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Οι κήποι προσφέρουν επίσης άφθονο χώρο για να ανακαλύψετε την δημιουργική πλευρά του εαυτού σας, να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να δείτε πόση μεγάλη ικανοποίηση δίνει το να φτιάξετε κάτι δικό σας σε αρμονία με τη φύση. Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe σας παρουσιάζουν μερικές απλές και προσιτές DIY ιδέες με γεράνια που μπορούν να μετατρέψουν οποιονδήποτε κήπο σε έναν παράδεισο ευεξίας.

Μία υπέροχη upcycling σύνθεση



Αυτή η χαριτωμένη DIY ιδέα παίζει με τις αντιθέσεις μεταξύ των απαλών ροζ και λευκών τόνων των γερανιών και των σκούρων πράσινων, τιρκουάζ και μπεζ τόνων των βάζων. Η διαδικασία για να την φτιάξετε είναι πολύ απλή: βάψτε όλα τα βάζα με αδιάβροχο σπρέι σε τρία διαφορετικά χρώματα και δέστε κορδέλες κα σπάγκους που να ταιριάζουν χρωματικά στο στόμιο του κάθε βάζου. Έπειτα, στήστε τα βάζα στη διάταξη που σας αρέσει και γράψτε πάνω γράμματα για τη λέξη της αρεσκείας σας. Τέλος, βάλτε μέσα τα γεράνια και άλλα φυτά. Και είναι έτοιμη! Tip: Βάλτε τη σύνθεσή σας σε ένα προστατευμένο από την βροχή σημείο και ποτίστε με φειδώ, για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία.



Ένα ανθισμένο, καλοκαιρινό τοπίο: τα γεράνια προσθέτουν χρώμα στην πόλη

Με έπιπλα σε έντονα χρώματα, φυτά και αξεσουάρ, το μπαλκόνι σε μια πόλη μπορεί να μετατραπεί σε όαση ευεξίας το καλοκαίρι, προσκαλώντας σας διαρκώς να χαλαρώσετε και να το απολαύσετε.

Τα πλούσια ανθισμένα γεράνια, οι ντοματιές, η ελιά και οι πορτοκαλιές δένουν όμορφα με τα πολύχρωμα έπιπλα και τα διάφορα διακοσμητικά, δημιουργώντας ένα τέλειο σκηνικό για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

Ένα νησί ευτυχίας στην καρδιά της πόλης: φρέσκα αγαθά από τον κήπο σας, υπέροχα αρώματα, έντονα χρωματιστά λουλούδια και αξεσουάρ συνθέτουν ένα σκηνικό που χαλαρώνει τις αισθήσεις. Υπέροχα ανθισμένα πολύχρωμα γεράνια μεγαλώνουν μαζί με τσίλι, ντομάτες, φράουλες και βότανα. Μία πορτοκαλιά και μια ελιά ακτινοβολούν τη μεσογειακή φινέτσα, ενώ γύρω κυριαρχούν αγαπημένα αξεσουάρ που τραβούν το βλέμμα, ενώ τα χειροποίητα έπιπλα προσδίδουν μια πιο προσωπική πινελιά.

Κάνοντας «πράσινα όνειρα» σε ταράτσες και μπαλκόνια

Τόσο τα πράσινα όσο και τα ανθισμένα φυτά μεταμορφώνουν ευχάριστα τους υπαίθριους χώρους και σε προσκαλούν να χαλαρώσεις. Τα γεράνια είναι φυτά που ταιριάζουν ιδανικά στην οικολογική τάση, αφού με τα εντυπωσιακά λουλούδια τους και τα ζωντανά χρώματά τους φέρνουν αμέσως ανεμελιά και αρμονία στις βεράντες και τα μπαλκόνια. Η όμορφη αντίθεση των πράσινων φύλλων και των χρωματιστών λουλουδιών τα κάνει ιδανικά για να σας προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση.

Στα αριστερά: Περιτριγυρισμένα από πλούσια πρασινάδα αυτά τα γεράνια θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το μυαλό σας και να ονειροπολήσετε, ξεφεύγοντας παράλληλα από τον αγχωτικό ρυθμό της καθημερινότητας.

Στα δεξιά: Μία εντυπωσιακή τριπλή σύνθεση: Τα έντονα λουλούδια σε κόκκινες αποχρώσεις αναδεικνύονται μοναδικά σε αυτά τα ψάθινα καλάθια. Ένα φυσικό, εντυπωσιακό αποτέλεσμα που μετατρέπει αμέσως τη βεράντα σε μια όαση χαλάρωσης.

Στα αριστερά: Ένα δεύτερο σαλόνι στην βεράντα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για ένα ευχάριστο διάλειμμα από την ρουτίνα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό που θυμίζει ζούγκλα, ο συνδυασμός των πράσινων και των ανθισμένων φυτών, τα ψάθινα έπιπλα και τα αξεσουάρ προσδίδουν ένα χαλαρωτικό έθνικ στυλ. Με τα έντονα κόκκινα και πορτοκαλί άνθη, τα εντυπωσιακά γεράνια και η Κάννα δημιουργούν γοητευτικές αντιθέσεις στο πράσινο τοπίο.

Στα δεξιά, κάτι πλωτό και εντυπωσιακό: Αυτό το πορτοκαλί γεράνι σε μια αυθεντική, αιωρούμενη μεταλλική γλάστρα δημιουργεί μια όμορφη χρωματιστή αντίθεση με το πράσινο περιβάλλον. Συμβουλή: Όταν επιλέγετε μια θέση για να το τοποθετήσετε, βεβαιωθείτε ότι το φυτό θα δέχεται αρκετό φυσικό φως. Ιδανικά, διαλέξτε ένα σημείο με πλήρη ηλιοφάνεια ή με μερική μόνο σκιά.