Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

DIOR «MADE IN GREECE»: ΟΙ ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ


 Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα. «Phos», λάμψη και πολύ «kallos». Το Fashion show του οίκου Dior ήταν ένας διθύραμβος στην χώρα μας και στην αρχαία Ελληνική ιστορία.

Η ατμόσφαιρα ήταν καθηλωτική. Το φως των κεριών και ο ήχος της ζωντανής μουσικής δημιούργησαν μία εικόνα φαντασμαγορική.

Η Ιωάννα Γκίκα ξεκίνησε να περπατά στις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη του Fashion show, με την υπέροχη φωνή της.

Η συλλογή Cruise 2022-Made in Greece

Αέρινα φορέματα και παντελόνες σε χρώματα κυρίως γαλάζια και λευκά είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της νέας σειράς του οίκου.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri θέλησε να αναδείξει την Ελληνική λαϊκή παράδοση στην υφαντουργία. Έτσι συνεργάστηκε με ελληνικά εργαστήρια.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι

Στο Καλλιμάρμαρο παρευρέθηκαν μόλις 400 καλεσμένοι που έλαβαν πρόσκληση απευθείας από το Παρίσι.

Η ηθοποιός Anya Taylor Joy  ήταν μία από τις επίσημες προσκεκλημένες του οίκου που έκλεψε τις εντυπώσεις με την υπέροχη, αέρινη δημιουργία Dior,σε μεταλιζέ αποχρώσεις.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, η οποία έκανε την εμφάνιση της με ένα φόρεμα σε χρώμα βαθύ μπλε του Αιγαίου δια χειρός Χρήστου Κωσταρέλλου και η υπουργός πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, το φόρεμα της οποίας ήταν σε αέρινη γραμμή και λευκό χρώμα.

Τις εντυπώσεις έκλεψε για μία ακόμα φορά η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη η οποία επέλεξε μια εμφάνιση βασισμένη στις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές της περιοχής των Ιωαννίνων, που φημίζονται για τα υφαντά τους.

To παραδοσιακό μαύρο πιρπιρί έφερε χρυσά κεντήματα. Ενώ τα παραδοσιακά Ηπειρώτικα σκουλαρίκια που συμπλήρωναν την εμφάνιση είναι αντίγραφα από κοσμήματα του Μουσείου Μπενάκη.

Σε αρχαιοελληνική γραμμή ήταν το σύνολο της  Μαριάννας Βαρδινογιάννης, η οποία ξεχώριζε για την κομψότητά της.

Ροκ διάθεση, σε λευκές αποχρώσεις είχε το look της   Άννας Βίσση, η οποία ήταν επίσης μία από τις τυχερές που έλαβαν πρόσκληση για το σπουδαίο Fashion show.

Στα λευκά ντύθηκε και η Μαρία Σάκκαρη. Το σύνολό της είχε επίσης αρχαιοελληνικά στοιχεία. Την Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνόδεψε η μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία φόρεσε ένα μπλε σύνολο από το Brand Zeus & Δione.

 

Από τους πρωταγωνιστές τις βραδιάς και ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος ξέρει πάντα να τραβάει τα βλέμματα. Το σύνολο του σε μαύρο χρώμα ήταν λιγότερο εκκεντρικό σε σχέση με τις επιλογές του δημιουργού, ωστόσο τη διαφορά έκαναν τα κόκκινα παπούτσια του.

Μαρέβα Μητσοτάκη κινήθηκε σε πιο γήινες αποχρώσεις διατηρώντας όμως αρχαιοελληνικά στοιχεία στο φόρεμα της.

 

Επίσημη προσκεκλημένη της βραδιάς ήταν η μεγάλη ντίβα του γαλλικού κινηματογράφου, Katrin Deneuve.

Πηγή: vwoman.gr