Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ DIOR BY JOHN GALLIANO ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΥΡΩ


 Πάνω από 500  σπάνιες δημιουργίες του John Galliano θα δημοπρατηθούν στο Παρίσι με τιμή εκκίνησης από 30 ευρώ.

Ο οίκος Dior αποτίει φόρο τιμής σε έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτεχνικούς διευθυντές του, τον εκκεντρικό John Galliano.

O κορυφαίος δημιουργός υπήρξε για πάνω από μία δεκαετία στο τιμόνι του οίκου Dior και του έδωσε νέα πνοή.

Ο οίκος δημοπρασιών «Cornette de Saint Cyr» και ο οίκος Dior αποτίoυν  φόρο τιμής στον “επαναστάτη της μόδας”, μέσω μιας σειράς δημοπρασίαων, στην οποία θα παρουσιαστούν περισσότερα από 500 συλλεκτικά κομμάτια με τιμή εκκίνησης τα 30 ευρώ.

Λίγα λόγια για τον John Gallino

O John Galliano φέρει το προσωνύμιο του «επαναστάτη της μόδας». Γεννήθηκε στο Γιβραλτάρ από πατέρα που καταγόταν από το Γιβραλτάρ και μητέρα Ισπανίδα. Όταν ήταν έξι ετών η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο νότιο Λονδίνο.

Από φοιτητής ακόμα εργαζόταν ως ενδυματολόγος στο θέατρο, ενώ η πτυχιακή του κολεξιόν με τον τίτλο Les Incroyables (Οι Απίστευτοι), εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση, αγοράστηκε  εξολοκλήρου από την αγγλική μπουτίκ Browns.Υπήρξε αρχικά σχεδιαστής στον οίκο Ζιβανσί. Ενώ το 1997 έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Dior και τον οδήγησε σε νέα εποχή.

Dior by Galliano

Ο John Galliano έμεινε στο τιμόνι του οίκου Dior για δέκα περίπου χρόνια. Οι δημιουργίες του για τον κορυφαίο γαλλικό οίκο υπήρξαν εμβληματικές και έφεραν μία νέα πνοή στον Dior.

Dior by galliano ss2009

Πηγή έμπνευσης του αποτελούσαν συχνά οι επαναστάσεις και κυρίως η γαλλική επανάσταση.Εντυπωσιακά φορέματα και θηλυκοί κορσέδες επικρατούσαν πάντα στις συλλογές του.

Τα έντονα χρώματα και η εκκεντρική διάθεση ήταν πάντα κυρίαρχα στοιχεία σε όλες τις δημιουργίες του.

dior by gallinao

Τα θεατρικά στοιχεία έκανα τη διαφορά όπως και το επιβλητικό μακιγιάζ  που επέλεγε να έχουν τα μοντέλα του.

dior by galliano

Πηγή: vwoman.gr