Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«BRIDE TO BE»: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΣΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


 Της Μαριάννας Βλασίδου

Επιλέγω πολύ προσεχτικά και έπειτα από αρκετή έρευνα τον επαγγελματία makeup artist που θα αναλάβει το μακιγιάζ μου μια τόσο σημαντική μέρα της ζωής μου. Πρέπει να είναι έμπειρος και να έχω δει οπωσδήποτε αρκετές δουλειές του.

· Κλείνω το ραντεβού του δοκιμαστικού μακιγιάζ μια μέρα που θα είμαι χαλαρή, ξεκούραστη και θα έχω χρόνο. Επίσης αν είναι εφικτό, φορώ κάτι

λευκό ή ιβουάρ και έχω περιποιημένα μαλλιά.

· Συζητάω εξ αρχής με τον επαγγελματία makeup artist που έχω επιλέξει ότι θέλω να είναι ολοκληρωμένο το μακιγιάζ στο δοκιμαστικό αποφεύγοντας το διαφορετικό στο μισό πρόσωπο. Αν θέλω να δω και κάτι άλλο καλύτερα να κάνω ένα δεύτερο ραντεβού.


· Πηγαίνω στο δοκιμαστικό μόνη ή με κάποιο άτομο που εμπιστεύομαι απόλυτα, έχει σωστή αισθητική και άποψη και δεν θα αποσυντονίσει τον makeup artist ή εμένα.

· Αφήνω τον επαγγελματία πρώτα να μου προτείνει ο ίδιος αυτό που πιστεύει ότι μου ταιριάζει σαν μακιγιάζ περισσότερο αφού βέβαια πρώτα με έχει δει και έχει γίνει η απαραίτητη συζήτηση για το concept του γάμου ( νυφικό, αξεσουάρ κ.α. )

· Ακούω με προσοχή τις συμβουλές για την περιποίηση του προσώπου μου στη διάρκεια του δοκιμαστικού και δεν παραλείπω να κλείσω έγκαιρα ραντεβού με την αισθητικό μου για τις σχετικές θεραπείες.


· Ενημερώνω τον makeup artist για τυχόν ιδιαιτερότητες μου που πρέπει να γνωρίζει και τι πρέπει να προσέξει ούτως ώστε να τον βοηθήσω στη σωστή επιλογή προϊόντων, χρωμάτων κλπ. Π.χ. Αν έχω κάποιο δερματολογικό πρόβλημα ου δεν φαίνεται εξ αρχής, αν έχω κάποιο ευαισθησία σε κάτι, αν φοράω φακούς κλπ

· Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλο χρονικό διάστημα από το δοκιμαστικό μέχρι την ημέρα του γάμου ανανεώνουμε το ραντεβού μας 2 με 3 μέρες πριν την τελετή για να με δει μήπως και χρειαστεί να αλλάξει κάτι.

· Ζητάω να δω τις εταιρίες μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσει καθώς πέρα από το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντική και η διάρκεια του μακιγιάζ. Η επιλογή της ιδανικής ψεύτικης βλεφαρίδας γίνεται πάντα στο δοκιμαστικά και όχι στο τελικό make up την ημέρα του γάμου. Καλό είναι να αποφεύγονται τα πειράματα εκείνη την ημέρα.

· Δε διστάζω να ζητήσω να δω εναλλακτικά 2-3 διαφορετικά χρώματα κραγιόν πάνω μου στο δοκιμαστικό για να αποφασίσουμε από κοινού πιο μου ταιριάζει περισσότερο.

· Οπωσδήποτε βγάζω φωτογραφίες του δοκιμαστικού μακιγιάζ διότι στις φωτογραφίες προσέχουμε πράγματα που δεν φαίνονται από κοντά και για να τεστάρουμε πως περίπου θα φαίνεται στις φωτογραφίες το συγκεκριμένο μακιγιάζ.

· Οργανώνω σωστά τους χρόνους όλων των επαγγελματιών που θα συνεργαστώ την ημέρα του γάμου μου. (Κομμωτή, Makeup Artist, Φωτογράφο) Ούτως ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, καθυστερήσεις και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Makeup Trainer, Μαριάννα Βλασίδου

www.makeupconcepts.gr
Instagram: mariannavlasidou_makeupacademy

Πηγή: vwoman.gr