Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μεταμορφώστε το Πάτωμα στο Μπαλκόνι σας


 Αέρας ανανέωσης κάθε φορά οι ηλιόλουστες με τους καφέδες και τις μπύρες να μεταφέρονται από τα σαλόνια στα μπαλκόνια.

Αν το μπαλκόνι σου είναι παλιό με το κλασσικό πάτωμα σαν μωσαϊκό και το βαρέθηκες και θέλεις να το ανανεώσεις, υπάρχει λύση! Δες πώς να μεταμορφώσεις φθηνά το πάτωμα του μπαλκονιού σου!

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάμπολλα υλικά και τεχνοτροπίες που μπορείς να διαλέξεις ανάλογα με το γούστο σου, χώρο σου και τα χρήματα που διατίθεσαι να ξοδέψεις.

Συναρμολογούμενα Πλακίδια

Πρόκειται για πλαστικά PVC πλακίδια, τα οποία αγοράζεις είτε με το τεμάχιο είτε με συσκευασίες πολλών τεμαχίων.

Πωλούνται σε όλα τα μεγάλα καταστήματα με είδη κήπου και βγαίνουν σε διάφορα εφέ ή χρώματα. Μπορείς να επιλέξεις εφέ ξύλου ή μαρμάρου ή πέτρας και το δάπεδο και δείχνουν πολύ ωραία στην όψη.

Συνήθως τα πλακίδια είναι τετράγωνα. Κυκλοφορούν σε διάσταση 30 χ 30, οπότε υπολογίζεις τα δικά σου τετραγωνικά για να βρεις πόσα χρειάζεσαι. Είναι εύκολα στην τοποθέτηση, καθώς τα “κουμπώνεις” μεταξύ τους. Έτσι, μπορείς εύκολα να τα βγάζεις για τον χειμώνα και να τα ξαναβάζεις άνοιξη!

Χλοοτάπητας

Μία ακόμη ωραία λύση για να μεταμορφώσεις το πάτωμα του μπαλκονιού σου είναι οι χλοοτάπητες, που θα δώσουν στο μπαλκόνι σου την αίσθηση του κήπου.

Μπορείς να βρεις διάφορα υλικά κατασκευής χλοοτάπητα. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την ποιότητα του υλικού και την πυκνότητα του τεχνητού γρασιδιού.

Μπορείς να βρεις είτε έτοιμα ρολά ορισμένης διάστασης, είτε να σου κόψουν στο κατάστημα με ειδικό μηχάνημα με το μέτρο στις διαστάσεις που θα τους πεις. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του πράσινου. Φρόντισε να διαλέξεις κάποιον αληθοφανή και μην παραλείψεις να ρωτήσεις πώς θα τον συντηρείς σωστά.

Χαλίκια

Μία ακόμη εύκολη λύση αναμόρφωσης για το πάτωμα του μπαλκονιού σου είναι τα χαλίκια. Τα χαλίκια πωλούνται σε σάκους 5, 10 κλπ κιλών στα μεγάλα καταστήματα με είδη κήπου.

Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Μπορούν ακόμα να είναι και βότσαλα. Τα χαλίκια δίνουν όψη καλοκαιριού και ζεστασιάς, ειδικά αν τα συνδυάσεις με άλλα διακοσμητικά. Ενδεικτικά, μπορείς να τα συνδυάσεις με λευκές και μπεζ γλάστρες ή ζαρντινιέρες και φυτά.

Πέρα από το ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους για να καλύψεις το άσχημο δάπεδο του μπαλκονιού, είναι και “μπαλαντέρ”. Αν πχ διαλέξεις να πάρεις πλακίδια ή χλοοτάπητα αλλά σου περισσεύει στις άκρες του μπαλκονιού κενό, μπορείς να ρίξεις χαλίκια για να καλύψεις μόνο το κενό!

Αυτοκόλλητες σανίδες

Καθώς τα πλακίδια που αναφέραμε παραπάνω ίσως ξεφύγουν σε κόστος αν έχεις να καλύψεις μεγάλη επιφάνεια, υπάρχει και οικονομικότερη λύση! Υπάρχουν στο εμπόριο αυτοκόλλητες σανίδες ή πλακάκια.

Στην ουσία πρόκειται για πλαστικοποιημένο είδος χαρτιού που έχει από την πίσω του πλευρά ειδική κόλλα. Πωλείται σε τεμάχια ή σε ρολά. Διαλέγεις το εφέ που θέλεις να δώσεις στο πάτωμα του μπαλκονιού σου και τα τοποθετείς εύκολα και γρήγορα.

Αν και είναι φθηνή και αποτελεσματική λύση, είναι μάλλον πιο προσωρινή. Τα αυτοκόλλητα δεν κρατούν για πάντα, ειδικά αν το μπαλκόνι σου είναι εκτεθειμένο σε ήλιο και βροχή.

Πηγή: newslink.gr