Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς θα Κρατήσετε Ζωντανή τη Σχέση σας μετά την Καραντίνα

photo via pinterest

Όπως όλες οι σχέσεις έτσι και η δική σας ίσως ξεκίνησε με πολύ έρωτα και ενθουσιασμό.

Αν περάσατε με τον σύντροφό σας την περίοδο της καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού πιθανόν να βιώσατε κάποια προβλήματα ή κρίση στη σχέση σας.

Στην περίπτωση που τα παραπάνω ανήκουν πλέον στο παρελθόν ή εξακολουθείτε να ψάχνετε για λύσεις, διαβάστε εδώ πώς θα καταφέρετε να κρατήσετε ζωντανή τη σχέση σας και να παρατείνετε τον έρωτα στη ζωή σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αν θέλετε να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή πρέπει να της δίνετε συνεχώς προσοχή σε βάθος χρόνου.

Για να το πετύχετε, χρειάζεται να δείχνετε αμείωτο ενδιαφέρον, να δίνετε στη σχέση γοητεία και να διατηρήσετε τη χημεία μεταξύ σας.

Μόνο έτσι θα μπορέσετε να ζήσετε μια μακροχρόνια, έντονη και ρομαντική σχέση.



Μπορεί να έχετε καταλάβει ότι τα κοινά ενδιαφέροντα είναι αυτά που ενισχύουν μια σχέση ακόμα περισσότερο, αρκεί να τα απολαμβάνουν και οι δύο πλευρές εξίσου.

Το κοινό πάθος για κάτι περικλείει και μια βαθύτερη σημασία καθώς υπονοεί αμοιβαία οράματα, στόχους και αξίες ζωής.

Ακόμα καλύτερα είναι όταν καταφέρνετε να αναγνωρίζετε και να θαυμάζετε ο ένας τον άλλον για τα διαφορετικά σας γούστα, ταλέντα και επιτεύγματα, ενώ απολαμβάνετε και κοινές δραστηριότητες, ιδέες και ιδανικά.

Ένα ακόμα μυστικό είναι να μη μειώσετε ποτέ την προσοχή που δείχνετε στον σύντροφό σας.

Ο χρόνος που περνάτε μαζί πρέπει να ρέει χωρίς περισπασμούς.

Μόνο έτσι θα είναι ποιοτικός σε όλα τα επίπεδα, το σωματικό, το συναισθηματικό και το ψυχικό.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι χρειάζεται να απομονωθείτε από όλους και από όλα.

Όμως η ενδυνάμωση της χημείας σας μέσω της συζήτησης και των κοινών δραστηριοτήτων δεν είναι δυνατή αν διακόπτεται συνεχώς.

Μια συντροφική σχέση θέλει αγάπη, χτίσιμο και επένδυση σε αυτήν.

Από την άλλη, ακόμα και όταν έχετε σχέση δεν παύετε να έχετε και προσωπική ζωή.

Το σωστό είναι να μοιράζετε ο καθένας τον χρόνο του στα προσωπικά του καθήκοντα και ενδιαφέροντα για να νιώθετε ολοκληρωμένοι, χωρίς όμως αυτά να στέκονται εμπόδιο στη μεταξύ σας σχέση.

Πρέπει να είστε και ψυχικά και σωματικά καλά για να φροντίσετε τον άλλο.

Ιδιαίτερα αν κατά τη διάρκεια της καραντίνας περάσατε πολύ χρόνο μαζί, δοκιμάστε τώρα να ασχοληθείτε και με τα δικά σας ενδιαφέροντα, ώστε να επιστρέφετε στον σύντροφό σας με μεγαλύτερη λαχτάρα και να εμποδίσετε τη ρουτίνα να εισχωρήσει ανάμεσά σας.

Αφιερώνοντας τον σωστό χρόνο εκεί που πρέπει, διατηρείτε και την ποιότητα της σχέσης επενδύοντας σε αυτήν αλλά και στο μέλλον σας.

www.y-o.gr