Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μια «άγνωστη» εταιρεία πίσω από την δυσλειτουργία δεκάδων σημαντικών ιστοσελίδων


 Μια διακοπή στην υποδομή του content delivery network Fastly, μιας εταιρείας της οποίας το όνομα πιθανότατα δεν θα είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, έβγαλε δεκάδες σημαντικούς ιστότοπους εκτός σύνδεσης χθες, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, του GitHub, της διαδικτυακής πύλης πληροφοριών της βρετανικής κυβέρνησης, του PayPal και πολλών άλλων.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε γρήγορα και κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση λιγότερο από μία ώρα μετά την πρώτη αναφορά. Οι μετοχές της Fastly σημείωσαν άνοδο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ταχεία ανταπόκριση της εταιρείας εξασθένησε τυχόν ανησυχίες επενδυτών σχετικά με την αξιοπιστία των υποδομών.

Η Fastly, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε τη δυσλειτουργία σε μια ενημέρωση που εμφανίστηκε στη σελίδα κατάστασής της λίγο πριν τις 6 π.μ. EDT. «Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε πιθανές επιπτώσεις στην απόδοση», έγραψαν οι μηχανικοί της εταιρείας.

Μια ώρα αργότερα, διατέθηκε η επιδιόρθωση. Ενώ το περιστατικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Joshua Bixby είπε στην Wall Street Journal ότι η διακοπή δεν ήταν αποτέλεσμα κυβερνοεπιθέσεων. 

Τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου, όπως αυτά που λειτουργεί η Fastly, διανέμουν αντίγραφα του περιεχομένου ενός ιστοτόπου σε διακομιστές σε όλο τον κόσμο.

Όταν ένας χρήστης πλοηγείται στον ιστότοπο, φορτώνει γρήγορα το περιεχόμενο από το διακομιστή που βρίσκονται πιο κοντά. Αυτό μειώνει την απόσταση που πρέπει να διανύσουν τα δεδομένα μέσω του δικτύου.

Πηγή: www.epixeiro.gr