Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Dior Celebrates Greece


DIOR:ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

 Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε το 1951 και θεωρείται μία από τις αρτιότερες και ομορφότερες φωτογράφησης μόδας όλων των εποχών.

Το 1951 ο  θρυλικός φωτογράφος, Jean Pierre Pedrazzini, που εργαζόταν για το γαλλικό περιοδικού Paris Match πραγματοποίησε μία από τις ομορφότερες φωτογραφήσεις μόδας όλων των εποχών.Ο κορυφαίος φωτογράφος απαθανάτισε τις δημιουργίες του Christian Dior με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ο Christian Dior οραματίστηκε τα μοντέλα του να ποζάρουν κάτω από τις Καρυάτιδες, καθώς πηγή έμπνευσης της συλλογής του, ήταν η αρχαία Ελλάδα. 

Η υπέροχη αυτή φωτογράφηση θα αναβιώσει και πάλι, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας συλλογής του οίκου Dior στην χώρα μας.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα του κορυφαίου οίκου. Ωστόσο,απαγόρευσε την κινηματογράφηση των μοντέλων στον Ιερό Βράχο, δίνοντας όμως το πράσινο φως για την κινηματογράφηση της παρουσίασης σε άλλα μνημεία της χώραςμας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Αγορά , στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο ναό του Διός στην αρχαία Νεμέα. 

Την Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022»,αν και η απόφαση θεωρείται ήδη ειλημμένη. 

Η παρουσίαση της νέας συλλογής με τίτλο: “Cruise 2022” θα λάβε χώρα στις 17 Ιουνίου και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά και από τα επίσημα social media του οίκου Dior.

Πηγή: vwoman.gr