Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Τίποτα δεν ήταν εύκολο – Η ηρωίδα μάνα μου».

 


Σήμερα 14 Μαΐου στις 15:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα διοργάνωσαν διαδικτυακή παρουσίαση για το βιβλίο του Γιώργου Πατούλη, με τίτλο «Τίποτα δεν ήταν εύκολο – Η ηρωίδα μάνα μου».

Με τον συγγραφέα συνομίλησαν ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης, αλλά και φίλοι του Γιώργου Πατούλη, που έχουν μαζί του σχέσεις ζωής.

Πιο συγκεκριμένα:

Θεόδωρος Μαντάς, ποινικολόγος

π. Χρήστος Μαρούδας, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, γιατρός

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, Μάριον Μιχελιδάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και προβλήθηκε ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Αν δεν μπορέσατε να την παρακολουθήσετε, ακολουθεί αμέσως μετά



Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα τρυφερό και ανθρώπινο κείμενο για την ιστορία μιας ανεξάρτητης και δυναμικής γυναίκας, της Πόπης Κατελάνου, μέσα από τα μάτια του γιου της. Στην πρώτη συγγραφική του δουλειά, ο Γιώργος Πατούλης εξιστορεί τη ζωή της αγαπημένης του μητέρας, τον αγώνα της να σταθεί στα πόδια της, να μη συμβιβαστεί με τις καταπιεστικές νόρμες μιας κοινωνίας που ήθελαν τη γυναίκα εξαρτώμενη από τον άνδρα, να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να πληρώσει το τίμημα των

επιλογών της. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης βλέπει τις προσπάθειες αυτής της γυναίκας να πιάνουν τόπο, να καταξιώνεται στη δουλειά της μέσα από μακροχρόνιο μόχθο και να καταφέρει να μεγαλώσει τα παιδιά της, προσφέροντάς τους ηθικές αξίες, αλλά και  προοπτική για το μέλλον.

Στον πιο απρόσμενο – ίσως – ρόλο του μέχρι τώρα, ο Γιώργος Πατούλης, μέσα από την ιστορία της μητέρας του, καταφέρνει να αποτυπώσει τον αγώνα όλων αυτών των γυναικών, των ηρωίδων της διπλανής πόρτας, που πολέμησαν με στερεότυπα και προκαταλήψεις και κατάφεραν να βγουν νικήτριες.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/giwrgos-patoulis-diadiktuakh-paroysiash-tipota-den-htan-eykolo/

Πηγή:  dimarxos.gr