Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μπάρες Σαμπουάν: Η Βιώσιμη Επιλογή


 Εάν και εσείς δε γνωρίζατε ότι υπάρχουν σαμπουάν σε μορφή μπάρας, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε αυτή τη νέα επιλογή στην περιποίηση μαλλιών που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Και εάν νομίζατε ότι οι μπάρες σαμπουάν είναι απλά σαπούνι για τα μαλλιά, θα εκπλαγείτε (είναι τόσο απαλά όσο και ένα υγρό σαμπουάν!).

Η παγκόσμια αγορά των σαμπουάν σε μπάρες το 2018 άγγιζε τα 10.2 εκατομμύρια και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το νούμερο μεγαλώνει. Αν και φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας πιο φιλική προς το περιβάλλον, οι μπάρες σαμπουάν είναι η απάντηση της βιομηχανίας καλλυντικών (αλλά και της Oriflame) σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα περιβαλλοντικής μόλυνσης: την μόλυνση από πλαστικά.

Κάθε χρόνο, περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού μολύνουν τους ωκεανούς από τα παράκτια έθνη. Αυτό είναι συνώνυμο του να αφήνετε πέντε γεμάτες σακούλες σκουπιδιών ανά μέτρο, κατά μήκος όλης της ακτογραμμής του κόσμου.

Και εδώ μπαίνουν οι μπάρες σαμπουάν – είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος στον αγώνα κατά του πλαστικού. Διαβάστε πως μπορείτε να κερδίσετε από τη χρήση τους.

Τι ακριβώς είναι μία μπάρα σαμπουάν;
Οι μπάρες σαμπουάν είναι απλώς σαμπουάν σε στέρεη μορφή (σε μορφή μπάρας). Είναι μία πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική από τα υγρά προϊόντα, και η απάντηση της βιομηχανίας της ομορφιάς στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Είναι μικρότερες από τον μέσο όρο των μπουκαλιών σαμπουάν οπότε χρειάζονται μικρότερες συσκευασίες, συνήθως χάρτινες και όχι πλαστικές, και δημιουργούνται από συμπυκνωμένα συστατικά ώστε να διαρκούν περισσότερο από τα συνηθισμένα προϊόντα. Και όλοι γνωρίζουμε πως η μειωμένη κατανάλωση είναι η αρχή της φροντίδας του περιβάλλοντος!

Γιατί οι μπάρες σαμπουάν είναι πιο βιώσιμες;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οι μπάρες σαμπουάν είναι πιο βιώσιμη επιλογή από τα υγρά σαμπουάν – και λόγω της συσκευασίας τους αλλά και λόγω των ίδιων των συστατικών τους. Ακριβώς επειδή οι μπάρες σαμπουάν είναι συμπαγείς, συνήθως συσκευάζονται σε χάρτινες συσκευασίες αντί πλαστικών που είναι πιο εύκολα ανακυκλώσιμες. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι απαιτούν μικρότερη συσκευασία τις φέρνει ψηλά στην προτίμηση των καταναλωτών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον - το 64% εκ των οποίων σήμερα αναζητούν προϊόντα με ανακυκλώσιμες συσκευασίες σύμφωνα με έρευνες.

Επιπλέον, επειδή τα συστατικά είναι συμπυκνωμένα, οι μπάρες σαμπουάν διαρκούν περισσότερο από τα υγρά σαμπουάν. Μία μόνο μπάρα ισούται με δύο μπουκάλια σαμπουάν των 250ml – δηλαδή τα διπλάσια λουσίματα. Με το να αντικαταστήσετε λοιπόν τα μπουκάλια σας με τις μπάρες κερδίζετε χρόνο (αν συνυπολογίσετε τον χρόνο αγοράς!), χρήματα και πλαστικό.

Οι μπάρες σαμπουάν είναι επίσης φυσικά βιοδιασπώμενες, που σημαίνει ότι είναι δημιουργημένες από φυσικά συστατικά που δε δημιουργούν απόβλητα και απαιτούν λιγότερο νερό σε σχέση με τα παραδοσιακά σαμπουάν λόγω της συμπυκνωμένης σύνθεσής τους (οτιδήποτε υγρό έχει περισσότερο νερό στα συστατικά του για να πάρει την υγρή μορφή του). Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμο είναι το νερό οπότε κάθε λίγο που κερδίζουμε μετράει.

Ενώ όλα τα προϊόντα Love Nature της Oriflame που ξεβγάζονται με νερό είναι βιοδιασπώμενα, δημιουργημένα χωρίς σιλικόνες και parabens, και χρησιμοποιούν 50% ανακυκλώσιμο πλαστικό PCR στις συσκευασίες τους, η Μπάρα Σαμπουάν Love Nature με Έλαιο Αβοκάντο & Χαμομήλι σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην καλύτερη (βιώσιμη!) ζωή σας.

Πώς χρησιμοποιώ μία μπάρα σαμπουάν;
Όπως και το υγρό σαμπουάν, όμως με περισσότερη επαφή. Αν και χρειάζεται λίγο περισσότερη τριβή από το υγρό σαμπουάν για να κάνει καλό αφρό, κάνει άψογα τη δουλειά της – και στην πραγματικότητα αποδίδει καλύτερα όταν την εφαρμόσετε κατευθείαν επάνω στα μαλλιά!

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μαλακτική μετά την μπάρα σαμπουάν;
Ναι – ακριβώς όπως και με το υγρό σαμπουάν. Αν και η Μπάρα Σαμπουάν Love Nature έχει σχεδιαστεί ώστε να μην ξηραίνει τα μαλλιά, για επιπλέον ενυδάτωση χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό Love Nature καθώς συνδυάζονται τέλεια.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις μπάρες σαμπουάν;
Είναι μια καλή επιλογή για οποιονδήποτε θέλει να ενσωματώσει μία καλή πράξη για το περιβάλλον στην περιποίηση των μαλλιών του! Καθώς είναι ελαφριές και διαρκούν, είναι τέλειες για όσους ταξιδεύουν. Άλλωστε, το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι να του ανοίξει το υγρό σαμπουάν μέσα στη βαλίτσα! Η Μπάρα Σαμπουάν με Έλαιο Αβοκάντο & Χαμομήλι Oriflame Love Nature είναι δημιουργημένη χωρίς σιλικόνες και parambens και είναι ενισχυμένη με φυσικό έλαιο αβοκάντο, γνωστό για τις θρεπτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Και το καλύτερο; Δεν περιέχει καθόλου πλαστικό.

gr.oriflame.com