Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

To “inside story” των πρωτοποριακών τεχνολογιών της Daikin πίσω από κορυφαία λύση VRV 5.


 Το λανσάρισμα του συστήματος VRV 5, με ψυκτικό υγρό R32, σηματοδότησε πέρυσι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της εταιρείας προς τη μείωση των εκπομπών CO2 σε εμπορικές και οικιακές εφαρμογές κλιματισμού. Φέτος, η Daikin αποκαλύπτει την προηγμένη τεχνολογία Shîrudo, η οποία υποστηρίζει πλήρως τις δυνατότητες του νέου VRV 5 και διασφαλίζει τη εναρμόνιση του, σε μεγάλη γκάμα εφαρμογών.

Τα πρότυπα που διέπουν τη χρήση ψυκτικών υγρών σε αντλίες θερμότητας είναι δύο :

το γενικό EN378: 2016, το οποίο αναφέρεται στην τοξικότητα και στην ευφλεκτότητα και το πιο συγκεκριμένο IEC60335-2-40: Ed.6, το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στην ευφλεκτότητα. Δεδομένου ότι το IEC60335-2-40: Ed.6, είναι συγκεκριμένο πρότυπο προϊόντος, βάση των Ευρωπαϊκών κανονισμών, υπερισχύει του EN378: 2016. Ως εκ τούτου, όλα τα συστήματα που ενσωματώνουν ψυκτικό υγρό R32, πρέπει να συμμορφώνονται με το IEC60335-2-40: Ed.6.

Επομένως, ο κατασκευαστής κάθε συστήματος VRV με R32, οφείλει να λάβει υπόψη κατά τον σχεδιασμό του ακόμα, πρόσθετα δεδομένα ασφαλείας σχετικά με την ευφλεκτότητα, στοχεύοντας παράλληλα στη μέγιστη ευελιξία κατά την μελέτη, αλλά και κατά την εγκατάσταση και συντήρηση του συστήματος VRV.

Στην καρδιά της επιτυχίας του νέου VRV 5, είναι μια νέα τεχνολογία της Daikin, η τεχνολογία Shîrudo, βάση της οποίας, το κάθε μηχάνημα διαθέτει όλα τα συστήματα προστασίας και ειδοποίησης σε περίπτωση διαρροής ψυκτικού υγρού εργοστασιακά ενσωματωμένα, ώστε να ανταποκρίνεται σε χώρους ≥10m², χωρίς την ανάγκη πρόσθετου εξοπλισμού. 

Η Τεχνολογία Shîrudo – Ο επαναπροσδιορισμός των ορίων του "εφικτού"

Ένα μέσο σύστημα mini VRV με R32, εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 6,5 kg ψυκτικού συνολικά. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας Shîrudo για VRV 5, οι απαιτήσεις του IEC60335-2-40: Ed.6 μπορούν εύκολα να ικανοποιηθούν, για δωμάτια ακόμα και 10 m2. Ένα ίδιο σύστημα χωρίς την τεχνολογία Shîrudo, για να μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις του IEC60335-2-40, θα πρέπει η ελάχιστη επιφάνεια του χώρου να είναι 26,8 m2.

Έχοντας τη φήμη ως το πιο ευέλικτο σύστημα mini VRV, το Daikin VRV 5 με τεχνολογία Shîrudo,  προσφέρει στους μηχανικούς που σχεδιάζουν και μελετούν συστήματα VRV αλλά και στους εγκαταστάτες, μια εύκολη και συνάμα γρήγορη προσέγγιση καλύπτοντας μεγάλο εύρος εφαρμογών. Το VRV 5 με τεχνολογία Shîrudo, διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς αλλά και κορυφαία απόδοση, χωρίς την ανάγκη περίπλοκων και χρονοβόρων υπολογισμών. Ο συνδυασμός εξαιρετικής εποχικής απόδοσης, χαμηλότερης φόρτισης ψυκτικού, αλλά και υιοθέτησης χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος GWP (Global Warming Potential), καθιστά το VRV 5 μια πραγματικά εξαιρετική λύση, ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση των πελατών του, καθώς συμβάλλουμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο περιβάλλον.



Τι είναι όμως η τεχνολογία Shîrudo;

Η τεχνολογία Shîrudo περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο προηγμένων τεχνολογικών εξελίξεων, εμπερικλείοντας όλα τα ισχύοντα πρότυπα. Στην απίθανη περίπτωση διαρροής ψυκτικού υγρού, ο ενσωματωμένος αισθητήρας που υπάρχει σε όλες τις εσωτερικές μονάδες, ανιχνεύει τη διαρροή και ενεργοποιεί ηχητικό και οπτικό συναγερμό στον τοπικό ελεγκτή Madoka. Ταυτόχρονα, ξεκινά η ανάκτηση ψυκτικού στην εξωτερική μονάδα. Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, βάνες διακοπής (shut off valves) εντός της εξωτερικής μονάδας κλείνουν, συγκρατώντας σε αυτή με ασφάλεια το ψυκτικό υγρό. Εάν απαιτείται πρόσθετος εποπτικός συναγερμός, αυτός μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στον ελεγκτή Madoka του συστήματος ή σε κάποιον εξωτερικό συναγερμό.

Η αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας Shîrudo έχει πιστοποιηθεί από τρίτο, ανεξάρτητο οργανισμό (SGS CECEC).

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε το link για ένα βίντεο το οποίο εξηγεί αναλυτικά, τη λειτουργία της τεχνολογίας Shîrudo: https://youtu.be/47DfxOvOOpc

Εικ: βασικά στοιχεία της τεχνολογίας Shîrudo VRV 5.

Η Daikin έχει αναπτύξει μια νέα εφαρμογή web, η οποία απεικονίζει την ευελιξία που παρέχει η τεχνολογία Shîrudo, ενώ αναλύει περισσότερο σε βάθος τα διαφορετικά πρότυπα του F-gas. Για να ελέγξετε τις απαιτήσεις του επόμενου έργου σας με VRV 5, επισκεφθείτε τη διεύθυνση : https://www.daikin.eu/shirudo-technology#!#f Flexiblevrv5

Δουλεύουμε μαζί για ένα καλύτερο περιβάλλον

Στη Daikin, έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, μέσω της καινοτομίας και της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών, που ικανοποιούν σημαντικούς στόχους για το κλίμα. Παράλληλα προσφέρουμε μέγιστη άνεση κατά τη χρήση αλλά και απόδοση. Το σύστημα VRV 5 με τεχνολογία Shîrudo είναι η τελευταία προσθήκη στην ολοένα διευρυνόμενη οικογένεια λύσεων VRV.