Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ KAI "ΞΥΠΝΗΣΤΕ" ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ


 Μικρά μυστικά για να «ξυπνήσετε» κατά τη διάρκεια του ύπνου την λάμψη και την ομορφιά

Ο ύπνος δεν μας χαρίζει μόνο ξεκούραση, αλλά και ομορφιά, έλεγαν οι γυναίκες σε παλαιότερες εποχές και αποδεικνύεται πως τελικά είχαν απόλυτο δίκιο.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου τελείται η διαδικασία της ανάπλασης του σώματος και της επιδερμίδας. Ας επωφεληθούμε από τη φυσική λειτουργία του οργανισμού μας για να ξυπνήσουμε ανανεωμένες και υπέρλαμπρες.

Διπλό μαξιλάρι για να απαλλαγείτε από τους

μαύρους κύκλους

Αν το πρώτο πράγμα που αντικρίζετε το πρωί στον καθρέφτη είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας έχουμε την λύση να απαλλαγείτε από αυτούς. Χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο μαξιλάρι, το οποίο θα ανυψώσει το κεφάλι σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αποστράγγιση των περιττών υγρών κάτω από τα μάτια που είναι η κύρια αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Και έτσι θα ξυπνήσετε πιο φρέσκια και χωρίς τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους.

Ελαιόλαδο και αιθέριο έλαιο μέντας για ξεκούραστα πόδια το πρωί

Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας τα πόδια σας είναι κουρασμένα, ξεκουράστε τα κατά τη διάρκεια του ύπνου, με το κατάλληλο έλαιο που θα φτιάξετε μόνες σας και θα χρησιμοποιήστε πριν τον ύπνο.

photo credit: quokkabottles

Για την βραδινή κρέμα ξεκούρασης ποδιών θα χρειαστείτε:

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Εκτέλεση:

Αναμίξτε καλά τα υλικά και διατηρήστε τα σε ένα σκουρόχρωμα μπουκαλάκι.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K που είναι ωφέλιμες για το δέρμα, ενώ το αιθέριο έλαιο μέντας έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους μύες και να προσφέρει αίσθημα ξεκούρασης.

Αν θέλετε να δείτε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα, βάλτε ένα μαξιλαράκι κάτω από τα γόνατά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος των ποδιών και να τα ξεκουράσετε περισσότερο.

Πλεξούδες για να ξυπνήσετε με υπέροχους κυματισμούς στα μαλλιά

Αν θέλετε να αποφύγετε τις επονομαζόμενες «bad hair days» το μυστικό βρίσκεται στον ύπνο. Κοιμηθείτε με τα μαλλιά σας πλεγμένα σε δύο χαλαρές πλεξούδες. Όταν ξυπνήσετε απλά λύστε τα μαλλιά σας και τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Βιταμίνη C στον ύπνο για μία ημέρα γεμάτη λάμψη

Τα οφέλη της βιταμίνης C είναι πολλαπλά. Η χρήση της εγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι και το βασικό συστατικό της επιδερμίδας. Η ιδανική στιγμή να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη C είναι πριν τον ύπνο καθώς  η ευεργετική δράση της τριπλασιάζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου λόγω της παραγωγής της μελατονίνης.

Βαζελίνη πριν κοιμηθείτε για απαλά πέλματα και αγκώνες

Αν θέλετε να αποκτήσετε βελούδινα πέλματα και μεταξένιους αγκώνες, πριν πέσετε για ύπνο αλείψτε τα σημεία που θέλετε να μαλακώσουν με μία γενναία ποσότητα βαζελίνης, κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της ολισθηρότητας που θα έχετε, αν τη χρησιμοποιήσετε . Επωφεληθείτε λοιπόν από το βραδινό ύπνο.

Πηγή: vwoman.gr