Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

D.I.Y. σκουλαρίκια "από χέρι"

από τη Ρένα Κάντζα

Ta σκουλαρίκια αποτελούν ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ μιας γυναίκας και τόσο "θελκτικά" που κάθε μία από εμάς, θα ήθελε να έχει όλα όσα βλέπει. Και φυσικά, αν δεν σκεφτόμασταν το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας υπερβολής, ίσως και να το κάναμε. Ποια είναι όμως η αντιπρόταση που

σας κάνω; Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σας, να φτιάξετε μόνες σας απλά, πολύ απλά σχέδια που θα σας ευχαριστήσουν και θα στολίσουν κάθε εμφάνισή σας.

Σχέδια όπως αυτά που ακολουθούν...


Κρεμαστά σκουλαρίκια με πέρλα



Αυτά τα σκουλαρίκια, είναι ιδανικά για όλες τις εμφανίσεις σας, καθημερινά. Απλά, διακριτικά, κομψά, δεν απαιτούν παρά ελάχιστα υλικά: κρικάκια (jump rings), βάσεις σκουλαρικιών (για τρυπημένα αυτιά), αλυσιδίτσα, κόπτη και τανάλια με στρογγυλά άκρα όπως και 8mm ροζ πέρλες.



Τόσο για την Άνοιξη, αλλά και για το Καλοκαίρι, αυτά τα σκουλαρίκια είναι ό,τι πρέπει, Είναι χαρούμενα, με χρώμα, μικρά και πολύ χαριτωμένα, και για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε χρωματιστές χάντρες, και ξύλινες, νήμα ψαρέματος, για να ενώσετε όλες τις χάντρες μαζί, γάντζους για τρυπημένα αυτιά, κόλλα για κοσμήματα, (θα κολλήσετε κάποιες από τις χάντρες) και 1-2 μικρές λαβίδες για την κατασκευή κοσμημάτων. 



Πρόσφατα, οι φούντες (tassels), έγιναν πολύ της μόδας και γεγονός είναι ότι ήρθαν και θα μείνουν. 
Το σχέδιο δείχνει πολύπλοκο, αλλά στην ουσία είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή. Μάλιστα, εκτός από τις φούντες, τα κρικάκια, τα οβάλ τμήματα - που θα "επενδύσετε" με glitter- και τα απαραίτητα εργαλεία όπως και την κόλλα για κοσμήματα, δεν θα χρειαστείτε πολλά ακόμη. 
Αλλά αν, παρ' όλ' αυτά, είτε το σχέδιο αυτό είτε κάποιο από τα προηγούμενα σας προβληματίζει, μπορείτε να δείξετε (με το κινητό σας) τη φωτογραφία τους σε κάποιον από το προσωπικό ενός καταστήματος με σχετικά είδη (ανοίγουν πια τα μαγαζιά!) και αυτός θα σας βοηθήσει, χωρίς αμφιβολία.