Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHANEL: ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ COCO ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

«Les Bijoux de Mademoiselle» είναι το όνομα της συλλογής του οίκου που είναι εμπνευσμένη από τα δαχτυλίδια που φορούσε η ίδια η Gabrielle Chanel 

«Τα κοσμήματα μόδας δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν επιθυμία, αλλά έκπληξη και μάλιστα

στον υπέρτατο βαθμό», συνήθιζε να λέει η Coco Chanel. Σήμερα ο οίκος που η ίδια δημιούργησε μας εκπλήσσει με τη νέα συλλογή κοσμημάτων που κυκλοφορεί, καθώς στην ουσία είναι τα  κοσμήματα που φορούσε η θρυλική σχεδιάστρια.

Φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη λειτουργία της θρυλικής μπουτίκ της  Chanel που βρίσκεται στο Κέντρο του Παρισιού και συγκεκριμένα στον αριθμό 18 της πλατείας Vendôme. Ο οίκος Chanel δε θα μπορούσε παρά να τιμήσει το γεγονός με τον τρόπο που αρμόζει στην ιδρύτρια του, με την κυκλοφορία τεσσάρων συλλεκτικών δακτυλιδιών, βασισμένα στο δακτυλίδι με τοπάζι που φορούσε η  Coco στο μικρό της δαχτυλάκι.

Κυρίαρχο στοιχείο των επιβλητικών δακτυλιδιών της συλλογής είναι η επιβλητική κεντρική πέτρα που κοσμεί το κέντρο τους. Ίσως το πιο εντυπωσιακό δαχτυλίδι είναι αυτό με το  ρουμπίνι  και  τα μπλε ρούα νερά που  φέρει το όνομα CROISIÈRE, Το επιβλητικό του σχέδιο σε λευκό χρυσό συμπληρώνουν τα διαμάντια που το πλαισιώνουν.

Οι δημιουργοί της συλλεκτικής σειράς δανείστηκαν στοιχεία και από τα κοσμήματα του Βυζαντίου. Μάλιστα, ένα από τα δακτυλίδια της συλλογής έχει και το όνομα  BYZANTINE και ξεχωρίζει για τον τρόπο που συνδυάζεται το κεντρικού ρουμπινιού με τα 24 περιμετρικά ζαφείρια.

 

Τα δακτυλίδια της Mademoiselle Coco είναι ήδη διαθέσιμα στα ηλεκτρονικά καταστήματα και στις μπουτίκ του οίκου Chanel

Είναι βέβαιο πως καμία γυναίκα δεν θα μπορούσε να πει “όχι” στην πρόταση να φορέσει και εκείνη τα εντυπωσιακά δαχτυλίδια της  Coco Chanel.

Πηγή φωτογραφιών:© CHANEL Haute Joaillerie© espritdegabrielle.com
Πηγή: vwoman.gr