Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ;

photo by jisoo kim

 Είναι η καλύτερη περίοδος να «ζωντανέψουμε» τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας, γιατί -σιγά σιγά- θα αρχίσουμε να μαζευόμαστε εκεί τα βραδάκια. Συγκεντρώσαμε τα πιο όμορφα λουλούδια για να ανανεώσεις τις γλάστρες σου.

ΒΕΡΒΕΝΑ 

vervena

Ανθεκτικό φυτό. Έχει όμορφα λουλούδια σε πολλά χρώματα. Το φύλλο τους είναι άγριο. Αν έχεις μακρόστενες γλάστρες και μπορείς να βάλεις δύο τρεις μαζί θα φουντώσουν. Δεν θέλει συχνό πότισμα.

ΓΑΡΥΦΑΛΟ

garyfallo

Κλασσικό και αγαπημένο. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες. Έχουν καλή απόδοση τόσο σε παρτέρι όσο και σε γλάστρα. Αν επιλέξεις ποικιλία με μακρύ κορμό, μπορείς να στολίσεις και τα βάζα του σπιτιού σου.

MILLION BELLS

millionbells

Χαριτωμένο και... γυναικείο. Το βρίσκεις πάντα στα φυτώρια, αλλά προσοχή είναι εποχιακό. Τον χειμώνα, απλά δεν θα υπάρχει...

ΜΟΛΟΧΑ

moloha

Η μολόχα είναι all time classic, αλλά ας μην εγκλωβιστούμε στην κλασσική κόκκινη απόχρωση. Φούξια, μοβ, πορτοκαλί, ακόμα και λευκά μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του μπαλκονιού μας. Είναι ανθεκτικό φυτό που αναπαράγεται πανεύκολα κόβοντας ένα κλαδί και φυτεύοντάς το.

ΝΕΡΑΓΚΟΥΛΑ

neragoula

Είναι ομολογουμένως ένα λουλούδι που σου «πιάνει το μάτι» με τα όμορφα χώματά του. Και αυτή όμως χρειάζεται προσοχή, καθώς η ζωή της τελειώνει μαζί με την ζέστη.

ΦΕΛΙΤΣΙΑ

felicia

Πιθανόν να δυσκολευτείς να το βρεις αν το φυτώριο που θα επισκεφθείς δεν είναι πολύ ενημερωμένο, αλλά τα όμορφα μπλε λουλουδάκια του αξίζουν τον κόπο.

ΠΑΝΣΕΣ

panses

Χρειάζεται ίσκιο και λίγο πότισμα δύο τρεις φορές την εβδομάδα. Καλό θα είναι να το πάρεις σε γλάστρα με βάθος γιατί οι ρίζες του χρειάζονται χώρο να αναπτυχθούν. Συνήθως τα λουλούδια του έχουν διχρωμία.

ΤΟΥΛΙΠΑ

toulipes

Υπάρχουν αρκετά είδη (ακόμα και τουλίπα της Κρήτης) με πολλά και έντονα χρώματα κι διχρωμίες. Ανάλογα με αυτές που θα διαλέξεις, θα σου δοθούν και οι συμβουλές φροντίδας από το φυτώριο. Καλή αρχή!


Πηγή: morethanwoman.gr