Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μαγικοί προορισμοί μια ανάσα από την Αθήνα, με την πρώτη ευκαιρία!

metrogreece.gr

Είναι ο τέλειος προορισμός γιατί πέραν από τις ομορφιές που μας προσφέρει, μας δίνει τη δυνατότητα για μικρές ή και μεγάλες αποδράσεις μόνο μια ανάσα από αυτήν. Είναι η Αθήνα μας, κι εμείς πιο κάτω σας προτείνουμε 4 απίθανους καλοκαιρινούς προορισμούς για να κάνετε το ταξίδι σας ακόμη ομορφότερο. 


  Το νησί καρτ-ποστάλ. Η Ύδρα, προσβάσιμη είτε με ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά (μιάμιση ώρα), είτε οδικώς (2 ώρες και 45 λεπτά). Όποιον από τους δύο τρόπους κι αν επιλέξετε, το νησί σίγουρα θα σας ανταμείψει. Χτισμένη αμφιθεατρικά, ενδείκνυται για βόλτες στα σοκάκια, εκεί όπου τα μοναδικά μεταφορικά μέσα είναι τα γαϊδουράκια και τα πόδια μας, αλλά και για μεζέδες στις ψαροταβέρνες. 

Μία ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται και η Αίγινα. Ξεκινώντας από το Λιμάνι της Πέρδικας για καφέ, συνεχίζουμε στο Κλειδί για μπάνιο και φτάνουμε ως την Παλαιοχώρα για βόλτα. 
Μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται ο Πόρος. Και εδώ πρωταγωνιστούν παραλίες, όπως η Πέρλια και το Μικρό Νεώριο, ναοί, όπως αυτός της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και τα θαλάσσια σπορ, με δύο σχολές (στο Ασκέλι και το Νεώριο), έτοιμες να σας μάθουν τα μυστικά της θάλασσας. 

https://www.greece-is.com/5-reasons-visit-galaxidi/

Ανήκει γεωγραφικά στον ορεινό νομό Φωκίδας, ωστόσο το Γαλαξίδι είναι μια γραφική, παραθαλάσσια κωμόπολη, στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα. Ιδανικό για χαλαρές αποδράσεις, που μπορεί να συνδυαστούν όμως και με δραστηριότητες στη φύση. Ωραία βόλτα για περπάτημα είναι από το ένα φυσικό του λιμάνι, το πιο κεντρικό, την Αγορά, τη λεγόμενη «περαντζάδα» με τις ψαροταβέρνες, τις βάρκες αλλά και τα ιστιοπλοϊκά και τα κότερα, ως το δεύτερο και πιο ήσυχο, το Χηρόλακα, με την μοναδική θέα στο πέλαγος που ανοίγεται μπροστά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο λοιπόν. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τα ωραία της πατρίδας μας. 

Βαλίτσα και φύγαμε...όταν με το καλό, μπορέσουμε!