Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σινεμά: η πρώτη ξένη παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα


 

Κάποιες ώρες μένουμε στο σπίτι. Τι καλύτερο λοιπόν από το να περνάμε αυτές τις ώρες ποιοτικά, μαθαίνοντας κάτι νέο - ακόμη και αν έρχεται από το παρελθόν!- όπως η ταινία που σας προτείνω;

Παιδί και το Δελφίνι, ο τίτλος της - Boy on a dolphin στα αγγλικά, και είναι η πρώτη ξένη παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα.

Σε αυτήν πρωταγωνιστεί η Σοφία Λόρεν, στον ρόλο μιας φτωχής δύτριας σφουγγαριών, στην Ύδρα, όπου, σε μία από τις καταδύσεις της ανακαλύπτει ένα αρχαίο άγαλμα που αναπαριστά ένα αγόρι καβάλα σε ένα δελφίνι, με μαγικές ιδιότητες σύμφωνα με τον μύθο.

Στην ίδια ταινία εμφανίζεται ο τραγουδιστής Τώνης Μαρούδας και ερμηνεύει την πολύ μεγάλη επιτυχία του "Τι είν' υτό που το λένε αγάπη" (Μουσική Τάκης Μωράκης και στίχοι Δανάη Στρατηγοπούλου) και μαζί του τραγουδάει η Σοφία Λόρεν. Ρεκόρ πωλήσεων εμφάνισε ο δίσκος αυτός αφού πούλησε πάνω από 2.500.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Γιαν Νεγκουλέσκο, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Αλέξης Μινωτής, Άλαν Λαντ, Κλίφτον Γουέμπ. 

Πάρτε ποπ κορν και απολαύστε την!