Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χρώματα μαλλιών: Μύθοι & αλήθειες!


 Τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στα χρώματα μαλλιών, με τις βαφές νέας γενιάς να ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχυ στην γκάμα των αποχρώσεων, την απόδοση, τη λάμψη αλλά και την περιποιητική φροντίδα. Παρ’όλα αυτά, κάποιοι μύθοι συνεχίζουν να συζητιούνται στα πηγαδάκια των beauty addicts και οι experts είναι εδώ για να τους ξεκαθαρίσουν. 

Τα τέλεια χρώματα μαλλιών γίνονται μόνο στο κομμωτήριο

Μύθος. Η εποχή όπου οι βαφές για το σπίτι υστερούσαν σε σχέση με τις επαγγελματικές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών έχουν εξελίξει τις φόρμουλες σε τέτοιο βαθμό που το αποτέλεσμα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει εκείνο του κομμωτηρίου. Μελετημένες μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, οι βαφές για το σπίτι εφαρμόζονται πλέον πανεύκολα (ακόμα και αν είσαι αρχάρια), δίνουν χρώμα κορυφαίας ποιότητας και εξαιρετικής λάμψης ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και εντατική καλλυντική φροντίδα στα μαλλιά, με απόλυτο σεβασμό στην υγεία της τρίχας. 

Το κόκκινο χρώμα ξεθωριάζει πιο γρήγορα

Δυστυχώς, είναι αλήθεια. Οι κόκκινες χρωστικές στις βαφές είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις χρωστικές των άλλων χρωμάτων, με αποτέλεσμα ένα μέρος τους να μένει στην επιφάνεια της τρίχας και να παρασύρεται σταδιακά από το νερό, σε κάθε λούσιμο. 

Το χρώμα των μαλλιών πρέπει να αλλάζει ανάλογα με τη σεζόν

Μύθος. Αν και τα χρώματα μαλλιών έχουν τις δικές τους τάσεις κάθε σεζόν, οι οποίες φέρνουν νέες αποχρώσεις και τεχνικές εφαρμογής στο προσκήνιο, δεν υπάρχουν «πρέπει» στο αν θα ακολουθήσετε αυτό το ρυθμό – ένα λαμπερό ξανθό, με το οποίο αισθάνεστε όμορφη, είναι υπέροχο τόσο το καλοκαίρι όσο και στην καρδιά του χειμώνα. Βέβαια, είναι γεγονός πως το πέρασμα από τη μία σεζόν στην άλλη, επηρεάζει και τη διάθεση μας, γεγονός που από μόνο του μας «σπρώχνει» προς μικρές ή μεγάλες αλλαγές στην εικόνα μας. Αν δεν νιώθετε έτοιμη για κάτι δραστικό αλλά θέλετε απλά να φρεσκάρετε το look σας, μπορείτε να πάρετε έμπνευση από τα trends στα χρώματα μαλλιών και να την προσαρμόσετε στο δικό σας χρώμα. 

Είναι καλύτερο να λούζεσαι μια μέρα πριν τη βαφή για να στρώσει καλύτερα το χρώμα

Μύθος. Στην πραγματικότητα, το σμήγμα λειτουργεί σαν ένα φιλμ προστασίας της ευαίσθητης επιδερμίδας του κεφαλιού ενώ βοηθάει και το χρώμα να «πιάσει». Επιπλέον, οι περισσότερες βαφές μαλλιών έχουν σύνθεση η οποία αποδίδει καλύτερα σε μαλλιά που δεν είναι είναι φρεσκολουσμένα - για αυτό οι hair experts προτείνουν να αποφύγετε το λούσιμο για 2-3 μέρες πριν τη βαφή.  

Το ξανθό χρώμα χρειάζεται συνεχώς φρεσκάρισμα αλλιώς κιτρινίζει

Μύθος και αλήθεια. Είναι αλήθεια πως από τα όλα χρώματα μαλλιών, το ξανθό είναι εκείνο που έχει τις περισσότερες «ιδιαιτερότητες» όμως είναι στο χέρι σας να παρατείνετε για μεγάλο διάστημα τη ζωντάνια, την καθαρότητα και τη λάμψη του. Πώς; Επιλέγοντας μια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης για βαμμένα ξανθά μαλλιά, η οποία είναι ενισχυμένη με τα κατάλληλα συστατικά (ή/και μοβ χρωστικές για το ψυχρό ξανθό), εξασφαλίζετε πως το χρώμα μένει «κλειδωμένο» στην τρίχα, ακόμα και το παραμικρό ίχνος οξείδωσης εξουδετερώνεται εγκαίρως και η λάμψη των μαλλιών σας παραμένει εντυπωσιακή, όπως την πρώτη μέρα μετά τη βαφή. Και βέβαια η ρίζα θα κάνει την εμφάνισή της, αυτό είναι αναπόφευκτο, όμως μέχρι να έρθει η ώρα της επόμενης βαφής θα έχετε διατηρήσει τη συνολική εικόνα του χρώματος σε εξαιρετική κατάσταση. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως έχετε στη διάθεσή σας πλέον και τα σούπερ πρακτικά σπρέυ κάλυψης, που καμουφλάρουν άψογα τη ρίζα. 

Πηγή: www.lorealparis.gr