Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

6 ΑΠΛΑ DECO TIPS ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


 

6 ΑΠΛΑ DECO TIPS ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

)

Μπορείς να αλλάξεις την ατμόσφαιρα στο πασχαλινό τραπέζι και στο καθιστικό σου, χωρίς να καταναλώσεις χρήματα ή χρόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πολύ χρώμα, μερικά λουλούδια και λίγη φαντασία... 


1. Aυγοθήκη... κήπος

tips1 Αντιγραφή

flowers 1

Μην πετάξεις τις αυγοθήκες, πριν την Ανάσταση. Μπορείς να τις βάψεις με νερομπογιές (ή να τις αφήσεις στο φυσικό τους χρώμα). Tις αφήνεις να στεγνώσουν. Tοποθετείς σφηνάκια με νερό σε κάθε θήκη αυγού (δεν χρειάζεται να είναι όμοια) και τοποθετείς είτε αγριολούλουδα, είτε λουλούδια από τον κήπο, είτε αυτά που θα αγοράσεις. Θα δώσει άλλη νότα, ακόμα και πάνω στο γιορτινό τραπέζι.

Tip: Το μικρό κοτσάνι τα βοηθάει να κρατάνε περισσότερες ώρες.

2. Στο χρώμα της λεβάντας
tips2

2

Διάλεξε από καταστήματα παιχνιδιών (ή στα γνωστά «ΟΛΑ 1 ΕΥΡΩ») ψεύτικα αυγά σε παλ χρώματα. Κόλλησε επάνω λεπτές κορδέλες στο χρώμα της λεβάντας ή απαλού πράσινου (στα καταστήματα ραπτικών), συνδύασέ τα με αποξηραμένη λεβάντα ή φρέσκα λουλούδια και ακούμπησε τα μαζί με την πετσέτα σε κάθε πιάτο.

Tip: Αν γράψεις μια λευκή απλή καρτούλα με το όνομα κάθε καλεσμένου, μπορεί να τα πάρει μαζί του, φεύγοντας.

 3. Καλοκαιρινή παλέτα

tips3

Είσαι από εκείνες που αγαπούν περισσότερο τις αποχρώσεις της άμμου, αντί για εκείνες του ουράνιου τόξου; Θα ενθουσιαστείς. Βρες τις πέτρες που μάζεψες πέρυσι και βάψ' τες σε όλες τις αποχρώσεις του καφέ. Με βούλες, ρίγες, πασχαλίτσες... Όταν στεγνώσουν, τοποθέτησέ τις σε γυάλινα βάζα που έχεις στην κουζίνα.

Tip: Αν θέλεις να βάψεις τελικά αυγά, βράσε κρεμμύδια αντί για βαφή. Ανάλογα με το πόση ώρα τα αφήσεις στο νερό, τα αυγά παίρνουν τέλειες αποχρώσεις του καφέ.

4. Με ανθρακικό ή αφρό;
vases1

vases3

Πάνω σε ένα περβάζι, έναν μπουφέ, ακόμα και σε ένα μικροέπιπλο, τα άδεια μπουκάλια αναψυκτικού ή μπύρας μπορούν να γίνουν τέλεια πασχαλιάτικα βάζα. Προτίμησε μονόχρωμα λουλούδια. Το λευκό χρώμα δίνει έναν διακριτικό τόνο, αλλά μπορεί να διαλέξεις ένα άλλο χρώμα που να ταιριάζει στο σπίτι σου.

Tip: Σε περίπτωση που τα μπουκάλια έχουν χάρτινη ετικέτα, βύθισέ τα σε χλιαρό νερό με χλωρίνη και απορρυπαντικό πιάτων. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμα.

5. Σαν ουράνιο τόξο
tip egg4

eggs 2

Ακόμα και οι μικροί χώροι «αντέχουν» την πολυχρωμία και την χαρά. Όσο μεγάλο ή μικρό και αν είναι το γιορτινό τραπέζι η διάθεση από τα έντονα χρώματα θα δώσει τον τόνο. Δεν χρειάζεσαι παρά αρκετά αυγά σε έντονες αποχρώσεις και μερικά λουλούδια σε στρατηγικά σημεία. Κοντά στα παράθυρα όπου υπάρχει φως. Πάνω σε λευκό τραπεζομάντηλο, γυάλινη επιφάνεια, ή μπροστά από έναν καθρέφτη.

Tip: Μπορείς να αντικαταστήσεις τα φρέσκα λουλούδια με χάρτινα, τα οποία θα ζωγραφίσεις και θα κολλήσεις σε χρωματιστά «σπαστά» καλαμάκια.

 6. Στεφάνι του Απρίλη

door decoration 1

tips6

Με μερικά αγριολούλουδα, πρασινάδα, πολύχρωμες κορδέλες και ψεύτικα αυγά σε πολλά χρώματα (βλ. tip No 2) φτιάξε ένα απριλιάτικο στεφάνι για την πόρτα σου, χρησιμοποιώντας μια βάση από αφρολέξ ή μαλακό σύρμα. Θα δείξει στους καλεσμένους ότι είσαι αποφασισμένη να τους διασκεδάσεις... από την εξώπορτα.

Tip: Μια εναλλακτική είναι να φτιάξετε το στεφάνι μαζί με τους φίλους, ή την οικογένειά σου (ειδικά αν υπάρχουν παιδιά!).

 

Φωτογραφίες:Pinterest.com/unsplash

Πηγή: morethanawoman.gr