Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Parabita δίπλα σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη


«Η Parabita δίπλα σε Γυναίκες που το έχουν ανάγκη μέσω της δωρεάς ρουχισμού στον

Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους του Δήμου Αθηναίων”


Μια ακόμα πρωτοβουλία της Parabita

που δείχνει την έμπρακτη στήριξη της στις γυναίκες


 Με σύνθημα το #togetherwecan, η Parabita, μαζί με την ηθοποιό Βίκυ Σταυροπούλου, βρέθηκαν δίπλα σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη μέσω της δωρεάς καινούργιου ρουχισμού στον «Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας & των παιδιών τους» του Δήμου Αθηναίων. 


Η Parabita, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα δωρεών στο πλαίσιο των Ενεργειών Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θέτει σε εφαρμογή, επίλεξε την εν λόγω δομή ως απόδειξη της έμπρακτης στήριξής της σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 


Ο «Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας & των παιδιών τους» του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Ιούνιο του 2013 και λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο. Παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους ασφαλή φιλοξενία, σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό. Στόχος του ξενώνα είναι η υποστήριξη, η ενδυνάμωση και η επανένταξη των γυναικών στην κοινότητα και στην αγορά εργασίας. 


Με αφορμή τη δωρεά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Parabita Βασίλης Σταθόπουλος μαζί με την ηθοποιό Βίκυ Σταυροπούλου συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νίκο Βαφειάδη καθώς και τις κ.κ. Ουρανία Κακριδά Διευθύντρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Σταματίνα Στρατηγάκη, Κοινωνική Λειτουργό και Θεόνη Νικολέτου, Παιδαγωγό. 


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την κακοποίηση, οι στόχοι του ξενώνα αλλά και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του. Αναδείχθηκε επίσης η σημαντικότητα της Γραμμής SOS «15900» για τη Βία κατά των γυναικών. Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα µε ένα φορέα αντιμετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο. 


Ο Βασίλης Σταθόπουλος και η Βίκυ Σταυροπούλου από τη μεριά τους διαβεβαίωσαν ότι η στήριξή τους στον ξενώνα θα είναι αδιάληπτη, υποστηρίζοντας σταθερά τον ξενώνα με καινούργιο ρουχισμό για τις γυναίκες που προσφεύγουν σε αυτόν. 


#togetherwecan


* * * * * *


Join the conversation: