Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Οίκος Hermès τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με ένα συλλεκτικό μαντήλι


από τη Ρένα Κάντζα, www.lifetalks.ucraft.site

 Το 2021 είναι η χρονιά που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας, 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Με έναν μοναδικό τρόπο, και σε μια ένδειξη τιμής προς την Ελλάδα αλλά και την Εληνο-Γαλλικη φιλία, ο διάσημος Οίκος Hermès δημιούργησε ένα συλλεκτικό

μαντήλι με χαρακτηριστικά τοπία της χώρας μας, αλλά και τη λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

Σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη Elias Kafouros, με έδρα την Αθήνα, έχει τον φιλανθρωπικό σκοπό να χαρίσει όλα τα έσοδα από τη διάθεσή του στο Νοσοκομείο Σωτηρία.  


Σχετικά, η βιτρίνα της boutique Hermès στην Αθήνα, θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να τιμήσει τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 

“Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και το πεπρωμένο των Ευρωπαίων είναι συνδεδεμένο με αυτό της Ελλάδας", δήλωσε ο Pierre-Alexis Dumas, Creative Director του πλέον καταξιωμένου πολυτελούς Οίκου, Hermès.

Ο πατέρας του Dumas’ήταν ο Jean-Louis Dumas, πρώην CEO του Hermès Group. H μητέρα του ήταν η  Ελληνίδα Rena (το γένος Γρηγοριάδη) Dumas, αρχιτέκτονας η ίδια που ίδρυσε το Rena Dumas Architecture Intérieure, το 1972, στο Παρίσι. 

Ο Ηλίας Καφούρος είπε ότι το σχέδιό του αντανακλά την ιδέα της ελευθερίας, που συχνά εκλαμβάνουμε σαν δεδομένη,  καθώς και του αληθινού νοήματος της ανεξαρτησίας στον κόσμο, σήμερα. 

Το συλλεκτικής έκδοσης μαντήλι θα διατίθεται από την boutique του Οίκου στην Αθήνα (Hermès Athens) από τις 26 Μαρτίου 2021. 

Πηγή