Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

Ομελέτα με μελιτζάνες, πατάτες και λουκάνικο

από τη minervahorio

Στην εξοχή, στο σάντουιτς, σκέτη, η ομελέτα αυτή είναι απλή, γρήγορη και τα έχει όλα. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες, λουκάνικο, γραβιέρα Χωριό. Απόλαυση!

Από την άλλη, προσωπικά τη θεωρώ ιδανική για το πρωϊνό, ή και το μεσημεριανό, της Κυριακής, αφού είναι πλούσια σε συστατικά, πεντανόστιμη, γευστικότατη και χορταστική. 

Ρένα Κάντζα

Για να την απολαύσετε, θα χρειασθείτε:

6 αυγά1 κιλό πατάτες2-3 κολοκυθάκια2-3 μελιτζάνες2 λουκάνικα με πράσο2 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό γραβιέραΧωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα και αλάτι, πιπέρι
Στη συνέχεια:

Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε επίσης σε μικρούς κύβους τα λουκάνικα και τη Χωριό γραβιέρα.
  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και τηγανίζετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα λουκάνικα μέχρι να ψηθούν καλά. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας (να τραβήξει το περιττό λάδι).
  2. Σε ένα ταψί με στρωμένο λαδόχαρτο, ρίχνετε τα τηγανισμένα λαχανικά, το λουκάνικο, τη Χωριό γραβιέρα, και περιχύνετε από πάνω με τα αυγά. Τα ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!