Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Έξυπνα μυστικά για μακριά μαλλιά!



Καταφέρατε τελικά να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Πολύ. Ίσως έχουν φτάσει μέχρι λίγο πάνω από τη μέση σας. Όμως, το να τα κρατήσετε όμορφα και αντάξια μιας …γοργόνας, μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση –αφού μερικές όχι και τόσο καλές συνήθειες ενδέχεται να τα κάνουν εύθραυστα, με λεπτές άκρες ή άγρια υφή. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μας για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας σωστά, όπως μόνο μια

μοντέρνα Ραπουνζέλ ξέρει!  

 ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΑ 

Μερικές φορές, το πιο παλιό τρικ είναι και το πιο αποτελεσματικό. Όχι μόνο επιτρέπει στην τρίχα να αναπνέει απομακρύνοντας τη σκόνη, τους ρύπους και τα κατάλοιπα προϊόντων styling, αλλά επίσης επιδρά ευεργετικά στη μικροκυκλοφορία του τριχωτού. Δύο τελετουργίες που πρέπει να υιοθετήσετε: το πρωί, ξεκινήστε βουρτσίζοντας τις άκρες και προχωρώντας σιγά-σιγά προς τα πάνω, για να ξεμπλέξετε τους κόμπους χωρίς να καταπονήσετε τα μαλλιά σας· και το βράδυ, για να «καθαρίσετε» τα μαλλιά και να τονώσετε το τριχωτό σας, βουρτσίστε πρώτα προς τα εμπρός και έπειτα προς τα πίσω. Αυτό θα αναδιανείμει ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια του τριχωτού, με αποτέλεσμα την καλύτερη θρέψη και προστασία της τρίχας

 ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Τα μακριά μαλλιά μπορεί να γίνουν κυκλοθυμικά –δεν έχουν πάντοτε ανάγκη την ίδια περιποίηση. Η «διάθεσή» των μαλλιών σας μεταβάλλεται ανάλογα με τον καιρό, το κούρεμα και τις συνήθειές σας στο styling, καθώς και με το πώς τα φροντίζετε. Τα αφυδατωμένα μαλλιά θα πάψουν να είναι αφυδατωμένα μετά από μερικές εβδομάδες σωστής φροντίδας! Συνιστούμε να αλλάζετε τις θεραπείες που χρησιμοποιείτε, ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών σας. Έχουν εμφανίσει ψαλίδα; Δοκιμάστε την Dream Long No Haircut Cream από το Elvive , για ανάλαφρη επανόρθωση της ψαλίδας. Εφαρμόζεται σε στεγνά ή νωπά μαλλιά,δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. 

 ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟ ΞΕΒΓΑΛΜΑ 
Το καλό ξέβγαλμα χρειάζεται χρόνο: τουλάχιστον 3 λεπτά –ή ακόμα περισσότερο, αν τα μαλλιά σας είναι χονδρά. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, είναι καλό να ξεκινήσετε με χλιαρό νερό (όσο πιο καυτό το νερό, τόσο πιο ευαίσθητο το τριχωτό) και να προχωρήσετε σταδιακά σε όλο και πιο δροσερό νερό, το οποίο συστέλλει το περιτρίχιο. Αυτό είναι το κλειδί για περισσότερη λάμψη.  



 Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑ 
Για να αποφύγετε το σπάσιμο, δώστε προσοχή στο ξεμπέρδεμα των βρεγμένων μαλλιών. Ναι, μπορείτε να ξεκινήσετε όσο αφήνετε το μαλακτικό να δράσει και χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια (ή τα δάχτυλά σας), αλλά όχι μετά το ξέβγαλμα και όσο η τρίχα είναι εμποτισμένη με υγρασία. Για να απαλλαγείτε από τους κόμπους σε στεγνά μαλλιά, ξεμπλέξτε το μεγαλύτερο μέρος τους με τα δάχτυλά σας, και έπειτα χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με τρίχες αγριογούρουνου για να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα.  

 ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ 
Το κάτω ένα τρίτο των μαλλιών σας είναι αυτό που όχι μόνο έχει υποστεί τη μεγαλύτερη οξείδωση (κάντε τους υπολογισμούς: με μέσο όρο 1 εκατοστό ανάπτυξης τον μήνα, η περιοχή αυτή έχει κατά πάσα πιθανότητα εκτεθεί σε περίπου 2 χρόνια βαφών και styling!), αλλά επίσης υφίσταται τριβή από τα ρούχα σας. Επομένως, συνιστάται να παρέχετε στις άκρες των μαλλιών σας τακτική θρέψη και προστασία με μια εξειδικευμένη θεραπεία που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, με τη μορφή ενός ανάλαφρου ορού ή μιας κρέμας. Μην διστάσετε να επαναλάβετε την εφαρμογή μέσα στην ημέρα.  

 ΒΑΣΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ 
Για να είναι τα μακριά μαλλιά όσο το δυνατόν πιο υγιή, η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη, ώστε να τους εξασφαλίζει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται: αμινοξέα, βιταμίνη Β5 και λιπίδια. Τα καλύτερα τονωτικά για τα μαλλιά σας: αβοκάντο, σιτηρά, φακές, κινόα, αυγά, θαλασσινά, λιπαρά ψάρια, υγιεινά έλαια και ξηροί καρποί. Και σαν μπόνους: πασπαλίστε τις σαλάτες σας με διατροφική μαγιά –είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και θα δώσει έξτρα γεύση. 

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ 
Για να ελαχιστοποιήσετε την καταπόνηση των μακριών μαλλιών σας, προστατεύστε τα όταν χρειάζεται: εφαρμόστε μια θερμοπροστατευτική κρέμα κατά τη διάρκεια του styling, χρησιμοποιήστε ένα αντιηλιακό σπρέι για τις διακοπές σας δίπλα στη θάλασσα, και φορέστε ένα ειδικό σκουφάκι για τις βουτιές σας στην πισίνα. Όσο λιγότερο εκθέτετε τα μαλλιά σας στη διαδικασία της οξείδωσης, τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορεί το περιτρίχιο να προστατεύει τον φλοιό που βρίσκεται στο εσωτερικό της τρίχας. 

Πηγή:www.lorealparis.gr

#hair #hairtips #beauty