Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

Cartier Rings: photo credit by the fashionspot.com via pinterest



Δαχτυλίδι στο δεξί χέρι, είναι μία απλή επιλογή, χωρίς περαιτέρω νόημα ή άλλη σημασία ή έχει τον δικό της συμβολισμό; 

Μήπως, αρραβωνιασμένες, παντρεμένες και μη το φοράμε, είτε για να αποδεικνύουμε το περίτρανο γεγονός είτε επειδή θέλουμε να δηλώνουμε δεσμευμένες, εnώ δεν είμαστε; 

Όχι, δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Το δαχτυλίδι στο δεξί χέρι δεν είναι το υποκατάστατο της

βέρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μύθο, αλλά και σύγχρονες έρευνες, οι γυναίκες αγοράζουν οι ίδιες πολλές φορές δαχτυλίδια (που φοράνε στο δεξί, αλλά και στο αριστερό χέρι) σαν δήλωση προσωπικής ανεξαρτησίας (ναι, όπως σας το λέω ανεξαρτησίας) και ταυτόχρονα εορτασμού της μοναχικής ζωής τους. 

Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, ένα δαχτυλίδι που φοράμε στο δεξί μας χέρι υποδηλώνει την πεποίθησή μας ότι αποδεχόμαστε και αγαπάμε τον εαυτό μας, αυτό που πραγματικά είμαστε. 

In a show of power, women raise a glittery right hand

ήταν ο τίτλος άρθρου στους New York Times, τον Φεβρουάριο του 2005, με την υπογραφή της ! 

Οι γυναίκες, δεν περιμένουν πια τον πρίγκηπα του παραμυθιού να εμφανιστεί και να τους χαρίσει το λαμπερό κόσμημα που θα τις θαμπώσει. Προχωράνε δυναμικά στη ζωή, διεκδικούν αυτό που τους ανήκει και στο τέλος το αποκτούν με τις δικές τους δυνάμεις. Έ! και επειδή δεν είμαστε και κατά του γάμου, όταν εμφανιστεί ο πρίγκηπας που λέγαμε, μπορεί να μας αγοράσει ένα δαχτυλίδι που θα το φορέσουμε με χαρά, στο ....αριστερό χέρι :-)

Στη σύγχρονη εποχή, το δαχτυλίδι αρχίζει να αποκτά τον συμβολισμό του και να αποσαφηνίζεται η σημασία του για πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο, από τη δεκαετία του 1920 στην Αμερική της ποτο-απαγόρευσης Τότε δυναμικές κυρίες - πάντα με δαχτυλίδια στο δεξί χέρι- τολμούσαν να βρίσκουν απαγορευμένα ποτά και να τα απολαμβάνουν κάνοντας έτσι το δαχτυλίδι να πάρει και τον όρο cocktail ring.

Στη συνέχεια, διάσημες γυναίκες, ηθοποιοί κυρίως, "επιβάλλουν" το δαχτυλίδι σαν συνώνυμο της δυναμικής γυναίκας. 
 
photo via pinterest


photo via pinterest


Επίσης το 2003, ο Οίκος Διαμαντιών De Beers, που έγινε γνωστός για το slogan του "A Diamond is Forever" ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο "Raise Your Right Hand" σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει -παντρεμένες και μη - να αγοράζουν ακριβά κοσμήματα σαν μέσον αυτο-έκφρασης και όχι σαν ανακοίνωση αρραβώνα. 

Και από τότε, όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως, σε όλον τον κόσμο, αγοράζουμε sparkling rings, απλά, πολύπλοκα, κλασικά, μοντέρνα δαχτυλίδια, φοράμε το αγαπημένο μας ή πολλά ταυτόχρονα σε ένα χέρι, παίρνουμε με συγκίνηση το δαχτυλίδι της γιαγιάς και το φυλάμε με αγάπη για να το περάσουμε στην κόρη μας.

Αγαπήστε λοιπόν τα δαχτυλίδια και μην ξεχνάτε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Και όπως και νά' χει,

Raise your right hand!

Σύντομα, με το ίδιο σλόγκαν θα μοιραστώ μαζί σας δημιουργούς κοσμημάτων που γνώρισα και αγάπησα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που μου αφιερώσατε.

Ρένα Κάντζα - www.cosmeticsdelux.gr   - www.lifetalks.ucraft.site