Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Οι Ανδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή»: 5 πράγματα που δεν ξέρατε


 Διαβάστε το παρασκήνιο της αναβίωσης των αγαπημένων Men In Black, με νέους πρωταγωνιστές αλλά την ίδια αγάπη για την περιπέτεια, την κωμωδία και το design!

Οι «Ανδρες με τα Μαύρα» του Μπάρι Σόνενφελντ, με πρωταγωνιστές τους Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς, ήταν μια από αυτές τις τριλογίες που με το φινάλε της ένιωθες πως

τόσο ο κόσμος όσο και το ίδιο το σινεμά είχε σωθεί, όχι μόνο από τους εξωγήινους, αλλά κι από την μετριότητα πολλών frachise.

Για αυτό και το reboot των Men In Black, με νέο σκηνοθέτη, νέους πράκτορες, νέους εξωγήινους και περισσότερες διαστημικές απειλές, ήταν μόνο θέμα χρόνου.

Ο Φ. Γκάρι Γκρέι, ο σκηνοθέτης που πρόσφατα μας έδωσε το «Fast and Furious 8», ξέρε πολύ καλά το action comedy και παρέδωσε όχι ένα απλό σίκουελ, αλλά ένα αναβάπτισμα – με το Neuralyzer, τη συσκευή που κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν τι είδαν και τι βίωσαν, μάς ξανασύστησε το franchise.

Λίγο πριν την πρεμιέρα τους στα κανάλια Novacinema και στο Nova On Demand, διαβάστε 5 trivia για τους «Men in Black International», από την Πόλυ Λυκούργου:

H αναγέννηση του franchise. Το «Οι Ανδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή» («Men in Black International») έκανε πρεμιέρα με νέους πρωταγωνιστές 7 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κλασικής τριλογίας («Men in Black 3», 2012). Οι Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να επιστρέψουν για την αναβίωση του franchise. Ομως κάνουν ένα πέρασμα: εμφανίζονται σ’ έναν πίνακα στα γραφεία των MiB στο Λονδινο. Κοιτάξτε προσεχτικά…

Το νέο πρωταγωνιστικό ζευγάρι! Ο Κρις Χέμσγουορθ δεν χρειάζεται συστάσεις. Η παραγωγός Λόρι ΜακΝτόναλντ τον επέλεξε γιατί έχει «αβίαστη γοητεία, ακαταμάχητη σκηνική παρουσία και αλάνθαστο κωμικό ταλέντο». Ομως και η Τέσα Τόμπσον έχει αφήσει το σημάδι της τα τελευταία χρόνια: η κοπέλα του «Creed», η Σαρλότ του τηλεοπτικού «Westworld», η φωνή της σκυλίτσας «Λαίδη» στο «Η Λαίδη κι ο Αλήτης», τώρα θα παίξει και στο «Thor: Love and Thunder» του (πρόσφατα οσκαρικού) Τάικα Γουατίτι!

«It’s “high tea time”» Ο «Πράκτορας T» (Agent High T) είναι ένα inside joke της αγγλικής κουλτούρας. Αντίθετα με το «απογευματινό τσάι» που έπαιρναν οι αριστοκράτες γύρω στις 4 το απόγευμα, καθισμένοι στο σαλόνι και με συνοδεία σνακς, το «high tea» ήταν το τσάι των εργατών: σερβιριζόταν αργότερα, όταν τελείωναν μία σκληρή μέρα δουλειάς, σε ψηλότερα τραπέζια και καρέκλες (στην κουζίνα) και συνοδευόταν με φαγητό. Ο Λίαμ Νίσον που ερμηνεύει τον Πράκτορα Τ, είναι action hero, όχι αριστοκράτης.

Design! Οι Αντρες με τα Μαύρα ήταν πάντα, πάνω από όλα, στυλάτοι. Για το «Men in Black International» τα κουστούμια τους ανέλαβε να σχεδιάσει ο διάσημος βρετανός σχεδιαστής Paul Smith που επιχείρησε να τους δώσει ένα πολύ πιο δυναμικό look: «να είναι κομψοί ακόμα κι όταν παίζουν ξύλο». Τα ρολόγια Hamilton Ventura (πρωτοσχεδιάστηκαν το 1957) παραμένουν τα ίδια που οι πράκτορες φορούσαν από την πρώτη ταινία – γιατί κάποια πράγματα πρέπει να μένουν κλασικά. Η Jaguar XJ6 που οδηγούν, όπως κάθε αυτοκίνητο πράκτορα που σέβεται τον εαυτό του, έχει κρυφές υποδοχές για οπλισμό (η αποκάλυψή τους είναι και μέρος του φαν της ταινίας). Το Neuralyzer, η συσκευή που κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν τι είδαν και τι βίωσαν, σχεδιάστηκε με μικρές αλλαγές. Ο υπεύθυνος μοντελισμού, Πιερ Μποχανά, εξηγεί ότι «πρόκειται για κάτι τόσο εμβληματικό που δε θέλεις να το πειράξεις. Απλά προσθέσαμε λίγα εφέ στο πώς ανοίγει και κλείνει η συσκευή, αλλά την αφήσαμε ίδια. Το κοινό θέλει να την αναγνωρίζει, την αγαπάει…»

Ο χορός των LesTwins. Οι «Les Twins» (τα αδέλφια Λοράν και Λάρι-Νικολά Μπουρζουά) είναι Γάλλοι χορογράφοι, χορευτές και designers (στενοί συνεργάτες του Jay Z και της Beyonce) που ανέλαβαν να ερμηνεύσουν τους ρόλους των μυστήριων κακών εξωγήινων. Η κίνηση κι ο χορός τους έδωσε νέα διάσταση στον «άυλο» χαρακτήρα τους. «Ο σκηνοθέτης Φ. Γκάρι Γκρέι πήρε το χάρισμα που έχουμε, να είμαστε τόσο επικοινωνιακοί μέσω του χορού και της κίνησης και της επαφής που έχουμε ο ένας με τον άλλον, και το έκανε… εξωγήινο χαρακτηριστικό!» δηλώνουν οι ίδιοι. «Υπάρχει κάτι το τρελά γοητευτικό, εντυπωσιακό και ταυτόχρονα παράξενο και απόκοσμο στον τρόπο που χορεύουν και συγχρονίζονται οι δυο τους. Ολοκληρώνει ο ένας τον άλλον, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά…» συμπληρώνει εντυπωσιασμένος ο Κρις Χέμσγουορθ. «Είναι απίθανοι και δεν μπορείς να μην τους κοιτάς. Σε υπνωτίζουν…». 


πηγή: www.nova.gr