Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς θα διαλέξω νυφικό;

photo credit:davidbridals.com

 Αν σκοπεύετε να παντρευτείτε, τώρα με την καραντίνα, έχετε κάθε χρονικό περιθώριο για να το προετοιμάσετε με την ησυχία σας, αφού οι τελετές είναι περιορισμένες.

Επειδή η επιτυχία μιας οποιαδήποτε οργάνωσης βασίζεται στον προγραμματισμό, αλλά και την ψυχραιμία, μην αγχώνεστε, χαλαρώστε και ακούστε τις συμβουλές μας!



photo credit:davidbridals.com


Το νυφικό των ονείρων σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η μέλλουσα νύφη είναι να διαλέξει νυφικό. Μπορεί να το ονειρεύεται μια ζωή ολόκληρη και να έχει καταλήξει στο στυλ που της ταιριάζει, αλλά καλόν είναι να ρίξει και μια ματιά στα trends της μόδας μέσα από sites ή από τις collections ελληνικών και

ξένων οίκων ραπτικής.

Οι νέες τάσεις που επιβάλλει η μόδα κάθε χρόνο έχουν να κάνουν με την έμπνευση των δημιουργών και φυσικά με τις διεθνείς πασαρέλες prêt-à-porter και haute-couture. Αν τα νυφικά κάποιου οίκου τραβούν το ενδιαφέρον σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το site του για να δείτε περισσότερες δημιουργίες ή, αν δεν είστε της… τεχνολογίας, με ένα τηλεφώνημα να ζητήσετε τον κατάλογό του ή απλώς να κλείσετε ραντεβού για μια προσωπική επικοινωνία.

Πάντως, αν έχετε διαβάσει ή σας έχουν πει ότι τώρα πρέπει να ψάξετε ένα νυφικό ανάλογα με το budget σας, εμείς θα σας προτείναμε να μη βάλετε τέτοιου είδους περιορισμούς προς το παρόν. Τα όρια μέσα στα οποία κυμαίνεται το κόστος ενός νυφικού μπορεί να είναι… διαμετρικά αντίθετα, αλλά οι τάσεις της μόδας είναι κοινές, οπότε εύκολα θα βρείτε αυτό που ζητάτε στην τιμή που το θέλετε.

photo credit:davidbridals.com


Ενοικιάζω ή αγοράζω νυφικό;

Αυτό εξαρτάται από το πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε και είναι καθαρά προσωπική επιλογή σας. Απλώς, αν το ενοικιάσετε, μπορεί να είναι λιγότερο το κόστος ενοικίασης και δεν θα το χαρείτε στην ντουλάπα σας ή μετατρέποντάς το σε βραδινή τουαλέτα ή ένα πιο εύχρηστο «καλό» ρούχο.

Όπως και να έχει, κλείστε το πρώτο ραντεβού και επισκεφτείτε τον οίκο νυφικών που επιλέξατε. Συνήθως τα ραντεβού που απαιτούνται είναι τρία με τέσσερα, ακόμη και για ένα prêt-à-porter νυφικό, αφού χρειάζεται να γίνει μεταποίηση, ώστε να ακολουθεί αρμονικά τις δικές σας καμπύλες. Στο πρώτο ραντεβού θα συναντήσετε τη σύμβουλο που θα ασχοληθεί με εσάς προσωπικά, ο ρόλος της οποίας δεν είναι απλώς να σας εξυπηρετήσει, αλλά και να σας καθοδηγήσει διακριτικά στο στυλ που σας ταιριάζει πραγματικά. Θα διευκολύνετε το έργο της αν έχετε μαζί σας τις σελίδες από τα περιοδικά ή τις εκτυπώσεις από τα νυφικά που επιλέξατε.

Τα επόμενα ραντεβού για τις πρόβες ακολουθούν αρκετούς μήνες μετά, περίπου δύο μήνες πριν από το γάμο, αλλά προγραμματίζονται μόλις δώσετε την παραγγελία. Επειδή στην τελευταία πρόβα, περίπου μία με δύο εβδομάδες πριν από το γάμο, δεν υπάρχει το περιθώριο για αλλαγές, προσπαθήστε να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας, ώστε η σύμβουλος και το επιτελείο απλώς να ελέγξουν ότι πρόκειται για μια άψογη δημιουργία και το νυφικό να αποσταλεί στο σπίτι σας.

Πότε να το παραγγείλω;
https://www.himisspuff.com/


Οι περισσότεροι οίκοι νυφικών προτείνουν η παραγγελία του νυφικού να γίνει έξι με επτά μήνες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία του γάμου, ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου και να μπορέσει καλυφθεί οποιοσδήποτε αστάθμητος παράγοντας. Πάντως, αν πρόκειται για γάμο-αστραπή, ακόμη και τότε έχετε το περιθώριο να παραγγείλετε το νυφικό των ονείρων σας, υπολογίζοντας ότι θα υπάρξει λίγο περισσότερο στρες και ίσως κάποιο επιπλέον κόστος, ιδίως σε περίπτωση που δεν είστε διατεθειμένες να καταφύγετε σε μια prêt-à-porter δημιουργία ή να ακολουθήσετε εναλλακτικές λύσεις που θα σας προταθούν στον οίκο της επιλογής σας.

Μικρά μυστικά για απόλυτη επιτυχία
https://www.himisspuff.com/



  • Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας στην πρώτη πρόβα τα νυφικά παπούτσια σας ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να έχετε κατασταλάξει στο ύψος που θα έχουν τα τακούνια τους και να φοράτε το ανάλογο ζευγάρι. Ο παράγων «παπούτσια» είναι καθοριστικός για το ύψος του στριφώματος του νυφικού.
  • Φορέστε ένα καλής ποιότητας σουτιέν που θα κρατάει το στήθος στο ύψος που θέλετε, όμως έχετε υπόψη σας ότι η σύμβουλος μπορεί να σας ζητήσει κάποιο με ιδιαίτερη φόρμα, ή το ίδιο το νυφικό να παρέχει εσωτερική υποστήριξη ανάλογα με το κόψιμο στο μπούστο και στην πλάτη.
  • Έχετε μαζί σας αξεσουάρ που πιθανώς θέλετε να φορέσετε την ημέρα του γάμου, αφού κι αυτά είναι καθοριστικά, ας πούμε για το είδος της λαιμόκοψης.
  • Και κάτι ακόμη: αποφύγετε να σας συνοδέψουν περισσότερα από τρία άτομα. Όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο. Επιλέξτε όσους πιστεύετε ότι διαθέτουν αντικειμενική κρίση και θετική αύρα.
  • Το θέμα της πληρωμής το διαπραγματεύεστε με τον οίκο των νυφικών. Συνήθως δίνεται μια προκαταβολή περίπου στο ένα τρίτο της αξίας με την παραγγελία. Το υπόλοιπο ποσό μοιράζεται ανάμεσα στις ενδιάμεσες πρόβες και την παραλαβή του, ενώ σε πολλούς οίκους νυφικών υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα σε άτοκες δόσεις.
Source:topconcept.gr