Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σούπα καρότο με άρωμα πιπερόριζα και γιαούρτι βασιλικού


Τελευταία, όλο και περισσότερο ακούω από φίλες και γνωστές για τη σούπα καρότο, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα προσπαθήσει να την φτιάξω η ίδια. 

Μέχρι που βρήκα αυτή τη συνταγή και το Σαββατοκύριακο θα με βρει πανέτοιμη και εφοδιασμένη με όλα τα απαραίτητα υλικά να την ετοιμάζω.

Άλλωστε, "μέσα θα είμαστε", για έντονη κακοκαιρία ακούω, τι καλύτερο από μια σούπα καρότο;

Θα χρειαστούμε:


 Υλικά:

150 γρ  κρεμμύδι κόβουμε φέτες 
100 γρ πράσο μόνο το λευκό μέρος κομμένο ροδέλες  
500γρ  καρότα
100 γρ πατάτα
50γρ  σέλερι 
5 γρ  πιπερόριζα (τζίντζερ) 
30 γρ  ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός κότας 
50 γρ βούτυρο 
50- 80 γρ παρμεζάνα τριμμένη 
αλάτι, πιπέρι
60 γρ  γιαούρτι

Τρόπος εκτέλεσης  :

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο .
Καθαρίζουμε τα καρότα , την πατάτα και τα κόβουμε σε κύβους, καθαρίζουμε το σέλερι  και το ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε την πιπερόριζα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο . Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα το σέλινο και την πιπερόριζα, ανακατεύοντάς τα για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά πολτοποιούμε τη σούπα μας και την σουρώνουμε. Ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα μας και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανάλογα ποσό θέλουμε να ακούγετε το τυρί ,το βούτυρο και αφού λιώσουν , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
Βάζουμε τη σούπα σε μικρά μπολ και νοστιμίζουμε με το γιαούρτι και αν θέλουμε βάζουμε ψιλοκομμένο βασιλικό  .
Καλή επιτυχία!! 

Η συνταγή ανήκει στον Chef Στράτο Ιωσηφέλη (Πηγή: greekqualityproducts.gr)
 

Ο Στράτος Ιωσηφέλης είναι Σεφ και διδάσκει στα ΙΕΚ PRAXIS. Δείτε τι ακριβώς έχει κάνει στον σύνδεσμο:

http://www.iekpraxis.gr/ekpaideyths/stratos-iosifellis

Πηγή: greekqualityproducts.gr