Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ, ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ...!


Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε μια βόλτα στο ύπαιθρο, φανταζόμαστε ένα διάλειμμα χαλάρωσης και διασκέδασης, στιγμές απόλαυσης όλων εκείνων που απλόχερα μας προσφέρει η Φύση, και έτσι, ούτε που περνάει από το μυαλό μας η πιθανότητα επικίνδυνων καταστάσεων που μπορεί να βιώσουμε ξαφνικά.

Καλά όμως που η Φύση έχει τον τρόπο να μας δείξει ότι μια φυσική καταστροφή πλησιάζει, μόνο που θα πρέπει να

ξέρουμε να διαβάσουμε τα σχετικά σημάδια. 

1. Προσοχή σε συστάδες δέντρων με κορμό σε σχήμα J


Πέρα από το περίεργο θέαμα, μην χάσετε χρόνο αν τύχει να συναντήσετε δέντρα με αυτό το σχηματισμό, αφού σημαίνει ότι μια κατολίσθηση μπορεί να πλησιάζει. Μάλιστα, γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο τα δέντρα πήραν αυτό το σχήμα, από την κλίση του εδάφους. Ακόμη ένα σημάδι για επικείμενη κατολίσθηση είναι μια ρωγμή στο έδαφος, είτε είναι επάνω σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, σε χωμάτινο δρομάκι, ακόμη και στο πεζοδρόμιο.  Βέβαια, επειδή οι κατολισθήσεις είναι περισσότερο συχνές σε κεκλιμένο έδαφος, προσπαθείτε να μένετε σε επίπεδης έκτασης έδαφος. 

2. Ο κίνδυνος είναι κοντά όταν η θάλασσα "τραβιέται" προς τα μέσα


Εάν είστε στην παραλία και ξαφνικά το νερό αρχίσει να τραβιέται προς τα μέσα, απομακρυνθείτε αμέσως, ιδίως αν βρίσκεστε εκτός Ελλάδας, και σε παραλίες που "βρέχονται" από τον ωκεανό, τον Ειρηνικό, ιδιαίτερα. Ένα πολύ καταστροφικό τσουνάμι μπορεί να πλησιάζει...

3. Wall cloud στον ουρανό; Καλυφθείτε...


Αν αντιληφθείτε ένα wall cloud, στον ουρανό, ψάξτε γρήγορα για καταφύγιο, αφού προκαλεί καταιγίδα, και αν αρχίσει να περιστρέφεται, δημιουργεί ανεμοστρόβιλο.

4. Αν δείτε ζώα να τρέχουν καταπάνω σας, μπορεί να απομακρύνονται από πυρκαγιά



 Αν δείτε ζώα να τρέχουν προς το μέρος σας μπορεί να τρέχουν να ξεφύγουν από φωτιά, κάτι που θα εξακριβώσετε και εσείς αν μυρίσετε ή δείτε καπνό κάπου στην ίδια περιοχή.

5. Αν βρίσκεστε σε παραθαλάσσια σπηλιά και έχει πανσέληνο ή καινούριο φεγγάρι, απλά φύγετε από εκεί αμέσως



Ας πούμε ότι περπατάτε στην παραλία και βρείτε μια υπέροχη σπηλιά σε αυτήν, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πανσέληνος ή νέα σελήνη (αν βρίσκεστε σε χώρες με παρόμοια καιρικά φαινόμενα, εννοείται), επειδή μπορεί να παγιδευθείτε από την παλίρροια.

6. "Τετράγωνα" στη θάλασσα; Σήμα κινδύνου...


Δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμη και για παρα- ωκεάνιες περιοχές. Πάντως, αν σχηματιστούν τετράγωνα στην επιφάνεια του νερού, σημαίνει ότι κίνδυνος ελλοχεύει για κολυμβητές, surfers και σκάφη, αφού θα υπάρχουν πολύ ισχυρά ρεύματα. 

7.  Μην μπείτε στη θάλασσα, αν δείτε νεκρά ψάρια στην παραλία 


Αν δείτε πολλά νεκρά ψάρια στην παραλία, μην μπείτε στο νερό. Είναι πολύ πιθανό να είναι τοξικό και οι παρενέργειές του καθόλου ευχάριστες. 

Περισσότερα σημάδια της φύσης, εδώ