Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, με την τεχνολογία και την έρευνα πρωτοστάτες σε κάθε νέα αποκάλυψη. Νέες εκτιμήσεις, νέα «πιστεύω», νέες πεποιθήσεις, νέες αντιλήψεις. 

Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο να αναρωτηθούμε ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα, για τα χρώματα για παράδειγμα. Είναι μόνο αυτό που "δείχνουν";


Το
πορτοκαλί, για παράδειγμα, είναι ένα χρώμα με μεγάλη δύναμη, ένα από τα χρώματα που θεωρούνται να έχουν μέχρι και θεραπευτικές ιδιότητες. Συνδέεται με τη ζεστασιά του Ήλιου και υποδηλώνει ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.
Όσοι αγαπούν το πορτοκαλί χρώμα είναι στην πλειοψηφία τους ειλικρινείς και βαθειά σκεπτόμενοι. 

Σε πολλές χώρες, το πορτοκαλί είναι συνυφασμένο με την Τύχη, ενώ θεωρείται ότι ανοίγει την όρεξη.

Σημείωση: Αν πιστεύετε ότι χρειάζεσθε απαραίτητα μια αλλαγή στη ζωή σας, αλλά χρειάζεσθε ταυτόχρονα και μια κάποια «ώθηση», τότε αφήστε ένα πορτοκαλί κερί να καίει για επτά νύχτες. (Με  μέγιστη προσοχή προς αποφυγήν ατυχημάτων, εννοείται).

Τέλος, επιλέξτε το πορτοκαλί σε περίπτωση που θέλετε να αυξήσετε τη δημιουργικότητά σας ή να κάνετε περισσότερο ενδιαφέρουσα την καθημερινότητά σας. Άν, μάλιστα, αισθάνεστε ιδιαίτερα αγχωμένοι, στρεσαρισμένοι, έως και πανικόβλητοι, φορέστε κάποιο ρούχο σε χρώμα πορτοκαλί καθώς θα σας βοηθήσει να θέσετε υπό έλεγχο τα συναισθήματά σας. Αναφορικά με τα τσάκρας και τα χρώματά τους, το πορτοκαλί συνδέεται με εκείνο της σεξουαλικότητας και της αναπαραγωγής.



Το πράσινο, είναι πάνω απ’ όλα το χρώμα της ίδιας της Φύσης, σοφά επιλεγμένο αφού με το που το αντικρύζουμε και μόνο αισθανόμαστε αμέσως χαλαροί, μάλλον ξένοιαστοι και ευδιάθετοι. Αλήθεια, δεν σας έχει συμβεί ποτέ, σε μια βόλτα σας στην κατάφυτη και ολάνθιστη εξοχή, να ηρεμήσετε σχεδόν αυτόματα, ακόμη και χωρίς να μπορείτε να εξηγήσετε τον λόγο;

To πράσινο συμβολίζει την αίσθηση ευεξίας και τον αυτοσεβασμό, την αυτοεκτίμηση. Συμβολίζει τη μάθηση, την ανάπτυξη και την αρμονία, ενώ ταυτίζεται και με την εσωτερική μας ισορροπία. Πολλές φορές είναι συνώνυμο της δύναμης της ζωής, ενώ συμβολίζει και το χρήμα. Από κάποιους λαούς θεωρείτο θεραπευτικό για τα μάτια, ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που οι Αιγύπτιοι τόνιζαν τα μάτια τους με πράσινο χρώμα, ενώ το πράσινο jade είναι μια από τις ιερές πέτρες της Ασίας.

Εάν νομίζετε ότι θέλετε να υιοθετήσετε νέες ιδέες για τη ζωή και την καθημερινότητά σας και χρειάζεστε –και πάλι- κάποια μικρή βοήθεια, «υιοθετήστε» το πράσινο. Και αν σας καταπιέζουν οι έντονες πιέσεις και απαιτήσεις τρίτων ανθρώπων, βάλτε και πάλι το πράσινο στη ζωή σας.

Το πράσινο, αναφορικά με τα τσάκρας, συνδέεται με εκείνο της καρδιάς, δηλαδή με την αγάπη. Είναι το χρώμα των αρμονικών σχέσεων.



Το κόκκινο, είναι αναμφίβολα το πιο θερμό χρώμα, το χρώμα των έντονων σχέσεων, το χρώμα του πάθους, γι΄αυτό και τα κόκκινα τριαντάφυλλα δωρίζονται σε ανάλογες καταστάσεις.

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που επιλέγουν κατά κύριο λόγο οι εξωστρεφείς αλλά, ένα στοιχείο που ίσως ξαφνιάσει κάποιους, ένα χρώμα που προτιμούν οι άντρες.

Σε κάποιες περιοχές του κόσμου, όπως στην Κίνα για παράδειγμα, το κόκκινο θεωρείται ότι φέρνει τύχη, ευημερία, χαρά. Γι΄αυτό είναι το χρώμα που επικρατεί εκεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της  Πρωτοχρονιάς – ποιος δεν θέλει έναν νέο χρόνο πολλά υποσχόμενο;- αλλά και στις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις, στα διακοσμητικά τους στοιχεία, παντού. Μέχρι και κάποιες μέλλουσες νύφες επιλέγουν να ντυθούν στα κόκκινα.

Το κόκκινο σημαίνει και κίνδυνο, εξ ου και οι σχετικές –σε κοινή θέα εκτιθέμενες-επισημάνσεις και προειδοποιήσεις.

Καθώς είναι το χρώμα του αίματος θεωρείται ότι έχει έντονη ζωτικότητα και δύναμη. «Υιοθετήστε» το για να σας προστατέψει από τους φόβους και τις ανησυχίες σας, αλλά και όταν νοιώθετε ή επιζητάτε περισσότερη αυτοπεποίθηση για να επιτύχετε τους στόχους σας. Μία συσχέτισή του με τα τσάκρας, το θέλει να συνδέεται με εκείνο που βρίσκεται χαμηλά στη σπονδυλική μας στήλη και είναι «υπεύθυνο» για τη σωστή θερμοκρασία του σώματός μας, αλλά και την εύρυθμη κυκλοφορία του αίματός μας.



Το μπλε…το μπλε είναι –τι άλλο;-το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού, ενώ συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την εξυπνάδα, τη σοφία, την αλήθεια, την πίστη, τα ουράνια. Θεωρείται ευεργετικό για τον άνθρωπο, ενώ από κάποιους υποστηρίζεται ότι επιβραδύνει τον μεταβολισμό και έχει μια ευεργετική, καταπραϋντική ικανότητα. Δείχνει σταθερότητα. Αναμφίβολα, έχει αποδειχθεί ότι –σε θέματα απόσπασης ενδιαφέροντος των καταναλωτών- το μπλε, συσχετίζεται με προϊόντα και υπηρεσίες αναφορικά με την καθαριότητα, την αγνότητα, το ανόθευτο. Έτσι, το βρίσκουμε σε καθαριστικά (και φίλτρα) νερού αλλά και της ατμόσφαιρας, σε συνεισρμό με θάλασσα, νερό, αέρα (όπως σε ταξίδια, θαλάσσια ή αεροπορικά), και αλλού, παρόμοια.

Το μπλε, μάλλον δεν επιλέχθηκε τυχαία για να συμβολίζει το άρρεν φύλο, αφού σύμφωνα με έρευνες είναι ένα χρώμα με μεγάλη απήχηση και ιδιαίτερη προτίμηση ανάμεσα στους άντρες, που το επιλέγουν κατά κόρον. Κατά τα άλλα, εάν θέλετε κάτι να σας κόψει την όρεξη, ανώδυνο και άκακο, επενδύστε τον χώρο σας με μπλε χρώμα και απλά περιμένετε τα αποτελέσματα. Λέγεται ότι –το τεχνητό, εννοείται- μπλε χρώμα, είναι κατασταλτικό της ορέξεως.

Επίσης, συσχετίζεται και αυτό με την εμπιστοσύνη, ενώ είναι το χρώμα που συμβολίζει την ειρήνη.

Πολλές φορές, το επιλέγουν εκείνοι που θεωρούνται προβλέψιμοι και συντηρητικοί, στον χαρακτήρα τους, μια και αποτελεί ένα «ασφαλές» χρώμα που δεν κρύβει καμμία απειλή. Το μπλε υποδηλώνει δυσκολία, ή και άρνηση, για αλλαγές.

Είναι για τους νοσταλγικούς και όσους προτιμούν να ζουν στο παρελθόν, παρά στο παρόν. Αν λοιπόν, επιλέγετε το μπλε χρώμα σαν το αγαπημένο σας, τότε –παρ’ όλο που εξωτερικά θέλετε να δείχνετε σίγουροι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση- κρύβετε κατά βάθος έναν ευαίσθητο και ευάλωτο χαρακτήρα.

Σπάνια παρεκτρέπεστε, δείχνετε σεβασμό και κατανόηση για τα αισθήματα και τις ανάγκες των άλλων, δεν σας αρέσει να τραβάτε την προσοχή επάνω σας, ακόμη και αν πολλές φορές την αξίζετε και με το παραπάνω,  μπορείτε να κατευθύνετε –για καλό- τα συναισθήματα και τις εξάρσεις άλλων μόνο και μόνο για να αποφύγετε τις συναισθηματικές συγκρούσεις που ουσιαστικά, απεχθάνεστε, αλλά πάνω απ’ όλα, πρέπει να μάθετε να αναδεικνύετε, να προβάλλετε ενίοτε, αλλά και να αγαπάτε τον εαυτό σας.

 Με λίγα λόγια, να βάλετε «λίγο χρώμα» στη ζωή σας.