Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σας ταλαιπωρούν μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Υπάρχουν λόγοι

 

Photo Credit: medium.com

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Συχνά εμφανίζονται μετά από ένα ξέφρενο πάρτι, όταν έχεις κοιμηθεί ελάχιστα ή όταν έχεις πιεί πολύ αλκοόλ. Υπάρχουν όμως και πολλές ακόμα αιτίες που θα πρέπει να γνωρίζεις, υπεύθυνες για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ;

Δεν είναι περίεργο που η πρώτη περιοχή του προσώπου που επηρεάζεται είναι τα μάτια: η επιδερμίδα κάτω από αυτή την περιοχή είναι πολύ λεπτή, καθώς δεν έχει τη συνηθισμένη στοιβάδα λιπώδους ιστού. Αντίθετα, διαθέτει πολλά αιμοφόρα αγγεία και λεμφαδένες. Αν ο οργανισμός στερείται οξυγόνου ή υγρών, το αίμα ρέει πιο αργά και έχει πιο σκούρο χρώμα. Τα αιμοφόρα αγγεία είναι ορατά κάτω από τη λεπτή, σχεδόν διάφανη επιδερμίδα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, οι σκιές κάτω από τα μάτια θα αποκτήσουν είτε καφέ είτε μπλε απόχρωση. Σε κάποιες οικογένειες, οι μαύροι κύκλοι καθορίζονται γενετικά: αυτό σημαίνει ότι την ιδιαίτερα λεπτή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου την οφείλεις στα γονίδιά σου.

 


ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

  • Συχνά, για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ευθύνεται ο τρόπος ζωής: τα πάρτι που κρατάνε όλη νύχτα, λίγο παραπάνω κρασί ή και το κάπνισμα ευθύνονται για την έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.
     
  • Αν δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να έχεις έλλειψη βιταμινών και μετάλλων: όταν ο οργανισμός έχει έλλειψη από βιταμίνη C, σίδηρο ή ψευδάργυρο, τα πρώτα σημάδια, συνήθως, είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.
     

  • Οι μαύροι κύκλοι μπορεί κάποιες φορές να οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Μην ανησυχείς όμως! Συζήτησέ το με το γιατρό σου στην επόμενη επίσκεψη.
     
  • Υποφέρεις από αλλεργική ρινίτιδα και τρίβεις πολύ τα μάτια σου; Το συχνό τρίψιμο ερεθίζει την ευαίσθητη επιδερμίδα και μπορεί να επιδεινώσει τις σκούρες σκιές κάτω από τα μάτια.
     
  • Αν περνάς πολύ χρόνο στον υπολογιστή, τα μάτια  σου καταπονούνται και αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει μαύρους κύκλους.
     
  • Κρυμμένα ψυχολογικά αίτια; Το στρες στη δουλειά, η νευρικότητα για τις εξετάσεις ή το άγχος μπορεί να αποτελούν αιτίες για το σχηματισμό των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
     
  • Μάθε περισσότερα εδώ για ασκήσεις χαλάρωσης, συμβουλές κατά του στρες και ιδέες μασάζ, για εσωτερική αρμονία.
     

    .

    ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

    • Οι τανίνες που περιέχονται στο μαύρο τσάι μειώνουν το πρήξιμο και παρέχουν αντιοξειδωτικά στην επιδερμίδα: βάλε δύο δροσερά φακελάκια του τσαγιού σε κλειστά μάτια, για περίπου 10 λεπτά.
    • Περισσότερα, εδώ