Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Όσα δεν άκουσες ακόμα




"Μέ­ρα και νύ­χτα –κά­θε που ξαγρυ­πνού­σε– μι­λού­σε στο πρώ­το της εγ­γό­νι, τη μαρ­γα­ρι­τα­ρέ­νια της, ό­πως με λατρεί­α την α­πο­κα­λού­σε α­πό ό­ταν ά­κου­σε πως εί­ναι κο­ρι­τσά­κι. Ό­λες οι κου­βέντες που έ­κα­νε μα­ζί της, μο­να­δι­κές και ξε­χω­ρι­στές. Υ­πήρ­χαν ό­μως και κά­ποιες που, πριν α­κό­μα τις ξε­στο­μί­σει, της άγ­γι­ζαν πε­ρισ­σό­τε­ρο την καρ­διά. Έ­παιρνε τό­τε το μο­λύ­βι –για­τί αυ­τή την α­νά­γκη έ­νιω­θε– και έ­τρε­χε κά­θε φο­ρά να τις α­κου­μπή­σει πά­νω στο χαρ­τί. Κι αυ­τό α­πό την ώ­ρα που έ­μα­θε για την ύ­παρξή της, μέ­χρι και τη μο­να­δι­κή στιγ­μή της γέν­νη­σής της. Κου­βέ­ντες, λοι­πόν, κου­βέ­ντες α­πλές, τρυ­φε­ρές, α­στεί­ες μα και στο­χα­στι­κές, πλημ­μυ­ρι­σμέ­νες όλες με α­νεί­πω­τη α­γά­πη α­πό τη για­γιά στην εγ­γο­νή, τη μαρ­γα­ρι­τα­ρέ­νια της..."

"Ένα βιβλίο ξεχωριστό, με συναίσθημα, αγάπη, τρυφερότητα, νοσταλγία...και δική μου ίσως, γεννημένη από τις μνήμες της δικής μου, γλυκύτατης, υπέροχης γιαγιάς, της Ειρήνης, από τη Μικρά Ασία.

Σας προτείνω να το διαβάσετε..."

Ρένα Κάντζα 


Γνωρίστε τη συγγραφέα



Η Μαρία Γεωργιοπούλου γεννήθηκε το 1953 και ζει στον Πειραιά.

Τέλειωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο του Αιγάλεω το 1971. Στη συνέχεια φοίτησε για 4 χρόνια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Hellenic-American Union) στην Αθήνα, όπου έκανε ανώτερες σπουδές (συμπεριλαμβανομένων ποίησης και λογοτεχνίας) παίρνοντας το Diploma of Higher Studies in English.

Εργάστηκε 22 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (ναυτιλιακή εταιρεία). Είναι παντρεμένη από το 1974 και έχει δυο γιους και δύο εγγόνια.

Από παιδί, μέχρι σήμερα (και για όσο ζει, ελπίζει) τον ελεύθερο χρόνο της τον ξοδεύει γράφοντας ό,τι όμορφο, τρυφερό, χαρούμενο ή συγκινητικό γεννάει το μυαλό και αγγίζει την ψυχή. Με αφορμή την απώλεια της γιαγιάς της, της «νόνας» της, της γυναίκας που αγάπησε και θαύμασε όσο λίγες στο μέχρι τώρα διάβα της, έγραψε προς τιμήν της το πρώτο της βιβλίο. Και με τον ερχομό της εγγονής της το δεύτερο...