Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ



Μπορείτε να φορέσετε ένα ρούχο όλη μέρα όμως αυτό δεν ισχύει ακριβώς και με τα αρώματα. Εάν θέλετε να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο, τότε θα βρείτε ενδιαφέροντα όσα ακολουθούν...


Γενικά... 
Δεν είναι μυστικό ότι τα αρώματα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την
περιεκτικότητά τους σε αρωματικά έλαια. Λογικά, όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα τόσο πιο έντονο το άρωμα και μεγαλύτερη η διάρκειά του – αλλά και η αξία του. Ωστόσο, ένα λιγότερο γνωστό γεγονός είναι ότι η διάρκεια ενός αρώματος έχει να κάνει και με τα συστατικά του. Οι πιο έντονες νότες βάσεις – όπως το ξύλο ή ανατολίτικα συστατικά, σανταλόξυλο ή βανίλια – συνεπάγονται μεγαλύτερη διάρκεια. Οι πιο φρέσκιες νότες έχουν την τάση να εξαφανίζονται ταχύτερα οπότε τα εσπεριδοειδή ή λουλουδάτα αρώματα διαρκούν λιγότερο.

Πότε;
Η κατάλληλη στιγμή να φορέσετε το άρωμά σας χρειάζεται λίγο περισσότερη σκέψη από ό,τι μπορεί να νομίζετε. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρή, αλλά όχι βρεγμένη, και δεν θέλετε να αφήσετε σημάδια στα ρούχα σας. Ο πιο εύκολος τρόπος να πετύχετε αυτή τη φαινομενικά περίεργη ισορροπία είναι να κάνετε ένα ντους – που θα ανοίξει τους πόρους σας και θα βοηθήσει στην απορρόφηση – να στεγνώσετε την επιδερμίδα σας με μία πετσέτα και να φορέσετε το άρωμά σας. Για να κλειδώσετε ακόμα καλύτερα το άρωμα, χρησιμοποιήστε πριν ένα γαλάκτωμα σώματος, ιδανικά με το ίδιο άρωμα που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σας και θα ενισχύσει τη διάρκεια του αρώματος. Θυμηθείτε να περιμένετε λίγο πριν ντυθείτε αλλιώς μπορεί το άρωμα να λερώσει το ύφασμα. 


Πού; 
Σχεδόν όλοι εφαρμόζουμε το άρωμα στους καρπούς μας, γνωρίζετε όμως γιατί; Είναι επειδή αυτά είναι σημεία παλμών: σημεία που τα αγγεία δεν είναι πολύ βαθιά κάτω από την επιδερμίδα και συνεπώς η θερμοκρασία είναι λίγο αυξημένη. Η θερμότητα ενεργοποιεί το άρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βοηθά να αναπτυχθεί. Εκτός από το εσωτερικό των καρπών, άλλα σημεία παλμού βρίσκονται στον λαιμό σας: στη βάση του λαιμού και πίσω από τα αυτιά αλλά και πίσω από τα γόνατα και στους αστραγάλους σας. Η γυμνή επιδερμίδα είναι ο καλύτερος αποδέκτης του αρώματος καθώς αναμιγνύεται με τα φυσικά έλαια όμως εάν θέλετε να διατηρήσετε το άρωμα ψεκάστε λίγο και στα μαλλιά σας. Έχετε προσέξει ότι όταν είστε σε χώρο με μυρωδιές, τα μαλλιά σας τη διατηρούν; Με τα αρώματα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Εφαρμόστε το άρωμα στην βούρτσα μαλλιών και έπειτα χτενιστείτε ώστε να αποφύγετε την ξηρότητα.

Πώς;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια του αρώματός σας αλλά η πιο απλή και εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα του αρώματός σας. Εάν το αφρόλουτρό σας και η ενυδατική σας έχουν το ίδιο άρωμα τότε αυτό ενδυναμώνεται και διαρκεί περισσότερο. Για παράδειγμα συνδυάστε το Γαλάκτωμα Σώματος Miss Giordani με το αντίστοιχο άρωμα. Ίσως το καλύτερο κόλπο είναι να εφαρμόσετε λίγο προϊόν που να περιέχει βαζελίνη όπως το Tender Care στο σημείο που θα βάλετε το άρωμά σας. Οι εμφρακτικές ιδιότητες της ουσίας λειτουργούν ως ισχυρό ενυδατικό που κλειδώνει τη άρωμα ακόμα περισσότερο. Όμως μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους! Αντίθετα με την κοινή γνώμη, δεν κάνετε έτσι την επιδερμίδα να απορροφήσει περισσότερο άρωμα αλλά αντίθετα προκαλείτε τις νότες κορυφής να εξαφανιστούν ταχύτερα!


Εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας βρείτε ότι το άρωμά σας έχει εξατμιστεί, δε σημαίνει απαραίτητα ότι εξαφανίζεται από την επιδερμίδα σας ταχύτερα από ότι θα έπρεπε. Μπορεί απλά να έχει κουραστεί η όσφρησή σας και δεν μπορεί να εντοπίσει τη μυρωδιά μετά από παρατεταμένη έκθεση σε αυτή. Ο εγκέφαλός μας έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να συνηθίζει μυρωδιές με την πάροδο του χρόνου που σημαίνει ότι ακόμα και εάν δεν την αναγνωρίζουμε εμείς, οι γύρω μας μυρίζουν το άρωμά μας κανονικότατα!

Πηγή:gr.oriflame.com ΚΕΙΜΕΝΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Oriflame CE