Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Wilson & Wilson


Wilson & Wilson

Έντγκαρ Άλαν Πόε



ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη στις 21:00

 

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168  (πλησίον Λ. Αλεξάνδρας)


Στο Θέατρο Φούρνος ολοκληρώνονται την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου οι παραστάσεις του αυτοβιογραφικού αφηγήματος του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, «Wilson & Wilson». Μια συγκλονιστική περφόρμανς του Νικόλα Βαγιονάκη, που κέρδισε κοινό και κριτικούς.



Μια παράσταση που
παρουσιάζει μέσα από τον φαντασιακό σωσία, τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας, τη φωνή της συνείδησης που κρίνει, κατακρίνει, επικροτεί ή αποδοκιμάζει τις πράξεις μας. Με έντονη υπαρξιακή αγωνία, ενοχές, μυστήριο, τιμωρία, ψευδαισθήσεις και απληστία.



Εκεί  που τα όρια μεταξύ λογικού και παραλόγου είναι ασαφή. Η περιπέτεια του νου αναπόφευκτη. Η φαντασία και η πραγματικότητα αντικατοπτρίζονται στην διαταραγμένη προσωπικότητα του ήρωα που απεγνωσμένα προσπαθεί να λυτρωθεί.



Το ψυχολογικό έργο μυστηρίου του Ένγτκαρ Άλαν Πόε παρουσιάζεται σε δραματουργική επεξεργασία και μετάφραση Νικόλα Βαγιονάκη και Μιράντας Βατικιώτη και σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Νικόλα Βαγιονάκη.






Κριτικές για την παράσταση «Wilson & Wilson»:



H αριστουργηματική παράσταση του Νικόλα Βαγιονάκη στο Θέατρο Φούρνος, όπου μετά το “Kafka freaks” έρχεται να μας αποδείξει ότι η πανάρχαια τέχνη των παντόμιμων συμφύρεται με την δραματική ποίηση προκειμένου να δημιουργήσει ένα θεατρικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και στοχεύσεων.

Κωνσταντίνος Μπούρας



Ο Νικόλας Βαγιονάκης παίζει με κάθε μέσο, με όλο του το σώμα. Η έκφραση του προσώπου του εκπληκτική, οι εκφράσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Ευαισθησία, θυμός, πανικός, διάθεση αντίστασης, γέλιο. Όλη η παράσταση γίνεται χωρίς αντικείμενα, πλην του τελευταίου καθρέφτη, για τη διευκόλυνση της μάχης με τον εαυτό, τον δυνάστη και το αναγκαίο μαχαίρι, απελευθερωτικό τόσο για την περίπτωση του ήρωα όσο και για τον ίδιο τον Πόε. 

Μαρία Μαρή

Ο Νικόλας Βαγιονάκης είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός – περσόνα που κάθε του performance θα μπορούσε να είναι μάθημα. Η φωνή του, η άρθρωσή του, η κίνησή του, το βλέμα του καθηλώνουν τον θεατή και δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω του.  

Κατερίνα Νικολάου



Η σκηνοθεσία του Νικόλα Βαγιονάκη, λειτουργική και μοντέρνα διατηρεί τις ισορροπίες στο ρυθμό και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις, ενώ ο ίδιος στο ρόλο του Wilson επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής μαεστρίας. Βαθύτατα ανθρώπινος, ευάλωτος και συγκινητικός αναδεικνύει την τραγικότητα του ήρωα και καταθέτει ψυχή χαρίζοντας μια εκφραστικότατη σωματική ερμηνεία, αναδεικνύοντας το οπλοστάσιο των υποκριτικών του ικανοτήτων, με ακριβές βάθος και χρώμα φωνής ανάλογο των συναισθηματικών εξάρσεων του ήρωα και σωστή εκφορά λόγου, με στοχευμένη-λεπτομερή κίνηση που προσέδιδε εύστοχα τη δραματικότητα και ένταση των στιγμών.

Γιώργος Επιτροπάκης 



Trailer παράστασης: https://youtu.be/p2WM2PclYIM 



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σχεδιασμός Παράστασης, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης

Δραματουργική Επεξεργασία, Μετάφραση: Νικόλας Βαγιονάκης, Μιράντα Βατικιώτη

Κατασκευή Σκηνικού: Ευγένιος Αρβανιτάκης

Ζωγραφική Σκηνικού: Αναστασία Ρήγα

Επιμέλεια Φωτισμού: Αποστόλης Τσατσάκος

Μουσική Επεξεργασία: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Trailer παράστασης: Γιάννης Φαφουτάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας



Ημέρες και ώρες παραστάσεων (έως 28/2):

Τετάρτη: 20:00

Πέμπτη: 21:00



Τιμές εισιτήριων:

Γενική είσοδος:10 ευρώ

Φοιτητές και πάνω από 65: 8 ευρώ

Άνεργοι και ηθοποιοί του σωματείου: 5 ευρώ



Για κρατήσεις θέσεων 210-6460748