Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Περίπατος στην Πλάκα… γεμάτος ιστορίες αγάπης


Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 11.30 πμ το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν περίπατο στην Πλάκα, γεμάτο ιστορίες αγάπης κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Αφορμή η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που εμείς την γιορτάζουμε …ετεροχρονισμένα!

Ιστορίες πραγματικές και φανταστικές, ιστορίες που πέρασαν στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία. Ποιήματα, μυθιστορήματα, σενάρια…

Από τη Μενεξεδένια Πολιτεία στον
Μιμήκο και τη Μαίρη κι από τη Σοφία Λασκαρίδου και τον Περικλή Γιαννόπουλο μέχρι τους μοναχικούς περιπάτους του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα ποιήματα του Δροσίνη, τα πάθη του Παλαμά, τη γνωριμία της Μαρώς με τον Γιώργο Σεφέρη, ο έρωτας είναι ο πρωταγωνιστής.

Αλλά και οι Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες έκαναν την Πλάκα σκηνικό μεγάλων ερώτων του σελιλόιντ. Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μάρω Κοντού και Γιώργος Κωνσταντίνου, Μαρίνα Καλογήρου και Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Ανδρέας Μπάρκουλης και Κάκια Αναλυτή και τόσα άλλα ζευγάρια έζησαν μοναδικές κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης

Στο τέλος του περιπάτου μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αποσπάσματα από αυτές τις κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Πλάκα.

Μαζί μας θα είναι και το Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά και θα έχουμε την ευκαιρία, μετά τον περίπατό μας να απολαύσουμε τις περίφημες καριόκες του στην αυλή του Μουσείου!

Οδηγός μας σε αυτό το ρομαντικό ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο την είσοδο στο Μουσείο

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πλη­ρο­φο­ρίες/Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr
Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα