Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

4+1 must do για λαμπερή επιδερμίδα




Όλες μας θέλουμε το πρόσωπό μας να λάμπει από ομορφιάς και υγεία, κάτι που μας υπόσχονται οι 5 κανόνες που ακολουθούν. Έτσι,


1. Φροντίστε να έχετε καθαρίσει καλά την επιδερμίδα σας πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να απαλλαχθεί από όποιο ίχνος μακιγιάζ, ρύπου, σμήγματος. Κάντε τον καθαρισμό του προσώπου σας απαραίτητη καθημερινή συνήθεια, όσο κουρασμένη και αν είστε, καθώς έτσι θα επιτρέψετε στην επιδερμίδα σας να "αναπνεύσει", να ξεκουραστεί και να απαλλαγεί από τις βλαβερές συνέπειες του περιβάλλοντος, των όποιων καιρικών συνθηκών,  της μόλυνσης, των κλιματιστικών μονάδων...


2. Υιοθετήστε άλλη μια πολύ υγιεινή συνήθεια με το να πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. ώστε να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας, αλλά και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας η οποία θα αρχίσει σταδιακά να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι, η ακμή, η θαμπάδα. Παράλληλα θα απαλλαγείτε από τοξίνες.


3. Ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας τακτικά, ακόμη και αν έχετε τάση προς τη λιπαρότητα. Προσέξτε απλά να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο γι΄αυτήν προϊόν, όπως αυτό που χρησιμοποιώ και εγώ, την κρέμα νύχτας Optimals Even Out της Oriflame.
Replenishing Night Cream, Optimals Even Out by Oriflame

Πρόκειται για μία ενυδατική, πλούσια, θρεπτική κρέμα νύχτας που μειώνει την όψη των σκούρων κηλίδων, προλαμβάνει τον σχηματισμό τους και χαρίζει πιο λαμπερή και ομοιόμορφη όψη. Δερματολογικά ελεγμένη και σύνθεση από μείγμα φυσικών Σουηδικών συστατικών και LumiLight Complex, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας!

4. Η απολέπιση (peeling), πρέπει να αποτελεί κύρια φροντίδα της καθημερινής περιποίησης του προσώπου, αλλά και του σώματος, φυσικά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι πρέπει να επιλέξετε το ιδανικό προϊόν το κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας για να βελτιώσετε την υφή και την εμφάνισή της και όχι να την βλάψετε άθελά σας.

Το προϊόν που χρησιμοποιώ εγώ, 3 φορές την εβδομάδα, είναι ένα προϊόν με 100% θρεπτικά συστατικά φυσικής προέλευσης και εμπλουτισμένο με βούτυρο-κακάο, το Smooth Sugars Nourish Scrub της L' Oreal Paris.


Χρησιμοποιείται σε πρόσωπο και χείλη, με 3 είδη ζάχαρης στην καρδιά της σύνθεσής του (καστανή, ξανθιά, λευκή), για εντατική, αλλά ταυτόχρονα και ήπια απολέπιση.
Από τα συστατικά του επισημαίνουμε το Βούτυρο-κακάο, πλούσιο σε λιπαρά οξέα με αποτέλεσμα να καταπραΰνει την ξηρότητα. Το Έλαιο καρύδας, με λιπίδια, ιδιαίτερα γνωστό για τις προστατευτικές ιδιότητές του και τους Σπόρους Κακάο, που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζουν την επιδερμίδα.
Έχει ευχάριστο άρωμα και πλούσια υφή, ενώ με τη χρήση του, η επιδερμίδα είναι καθαρή, απαλή και εντατικά ενυδατωμένη.
Συχνότητα χρήσης: Καλό είναι να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν μέχρι 3 φορές την εβδομάδα, ως εξής: 
Τρόπος χρήσης: Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από το Smooth Sugars Nourish Scrub σε καθαρή, στεγνή επιδερμίδα, προσθέστε ζεστό (όχι καυτό!) νερό και κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αποφύγετε, φυσικά, την περιοχή γύρω από τα μάτια. Μόλις το μείγμα ζάχαρης λυώσει, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και πάλι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα χείλη, για να τα λειάνετε και να τα ενυδατώσετε, μόνο όμως αν τα χείλη σας δεν είναι αφυδατωμένα.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, φυλάξτε το scrub σας σε μέρος που δεν έχει καθόλου υγρασία (ξηρό περιβάλλον).

5. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε κάποια αντηλιακή κρέμα για το πρόσωπό σας, ακόμη και όταν ο ήλιος δεν σας "βλέπει", αφού ο ήλιος έχει άμεσα καταστρεπτικές συνέπειες για την επιδερμίδα σας. Την αφυδατώνει, τη "στεγνώνει" από τα προστατευτικά της έλαια, δημιουργεί πρόωρες ρυτίδες και πανάδες. 
Για να σας πείσω πόσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακού, αρκεί να σας πω ότι δεν είναι λίγοι οι ειδικοί εκείνοι που τονίζουν ότι πρέπει να το χρησιμοποιούμε ακόμη και μέσα στο σπίτι. Τι χρησιμοποίησα εγώ, φέτος το καλοκαίρι, και εξακολουθώ να χρησιμοποιώ, πάντα;



Nivea Anti age αντηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας 30 κατά της πρόωρης γήρανσης, επειδή:
  •  Προσφέρει άμεση αντηλιακή προστασία χάρη στα φίλτρα UVA/UVB. 
  • Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας και την εμφάνιση ρυτίδων που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία (φωτογήρανση), χάρη στη σύνθεσή της με Βιταμίνη Ε. 
  • Χάρη στη σύνθεσή της με Προβιταμίνη Β5, ενισχύει τη δράση των προστατευτικών στρωμάτων της επιδερμίδας και χαρίζει βαθιά ενυδάτωση. 
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο ενώ η μη λιπαρή σύνθεσή της απορροφάται γρήγορα και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο νερό.