Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 διατροφικά λάθη που κάνεις στις διακοπές και σε παχαίνουν


Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, το τελευταίο που θέλουμε να σκεφτόμαστε είναι το τι πρέπει να φάμε και τι όχι. Το καλοκαίρι αποτελεί την περίοδο του έτους που οι διατροφικές μας συνήθειες δεν αποτελούν προτεραιότητα. Μια τέτοια κατάσταση, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Παρακάτω θα βρεις τα 5 πιο συνηθισμένα διατροφικά λάθη που κάνεις κατά την περίοδο των διακοπών και τον τρόπο αντιμετώπισή τους, όπως σου τα εξηγεί ο κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος, Γιάννης Χρύσου

Αποκλείεις τα λιπαρά από τη διατροφή σου


Γιατί αυτό είναι λάθος: 
Στην προσπάθεια βελτίωσης της εμφάνισης εν όψει του καλοκαιριού γίνεσαι υπερβολικός στους περιορισμούς που βάζεις στη διατροφή σου, αποκλείοντας ομάδες τροφίμων όπως τα λιπαρά. Τα κατάλληλα και ευεργετικά, όμως, λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της επιδερμίδας, η οποία βάλλεται πολύ έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες με την αυξημένη ηλιακή έκθεση.

Η αντιμετώπιση: 
Τα μονοακόρεστα λιπαρά θα τα βρεις στο ελαιόλαδο που θα βάλεις στη χωριάτικη σαλάτα σας. Στα πολυακόρεστα, όμως, θα πρέπει να δώσεις περισσότερη βαρύτητα. Προτίμησε τα λιπαρά ψάρια και βάλε συστηματικά στη διατροφή σου το ταχίνι, που είναι 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς χημική επεξεργασία ή άλλα πρόσθετα. Το ταχίνι αποτελεί πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και σημαντικών ποσοτήτων βιταμίνης Ε και φυτοσυστατικών, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που αποδεδειγμένα βοηθά στην ελαστικότητα και προστασία της επιδερμίδας. Βάλε, λοιπόν, το ελαιόλαδο στην σαλάτα και το ταχίνι στο ψωμί, τις φρυγανιές ή τα κράκερς.
Συνέχεια στο Capital Health