Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΦΡΟΝΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ


Είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι η επιδερμίδα του σώματός μας έχει ανάγκες. Ένα γενικής χρήσης σαπούνι δεν είναι καλή επιλογή όμως πως θα γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεστε; Διαβάστε παρακάτω, έχουμε τις απαντήσεις!


ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
Κανείς δε θέλει να αισθάνεται την επιδερμίδα του ξηρή. Όταν θέλετε να επιλέξετε ένα αφροντούς για ξηρή επιδερμίδα, είναι πάντα μια καλή ιδέα να προτιμήσετε μια κρεμώδη υφή αντί για ένα gel. Τα κρεμώδη προϊόντα είναι συνήθως πιο απαλά για την επιδερμίδα και δεν περιέχουν σαπούνι που συχνά την ξηραίνει. Αναζητήστε συστατικά που ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα σας όπως λάδι ελιάς, αλόη ή μέλι και σιγουρευτείτε ότι περιέχει ενυδατικές βιταμίνες όπως Α, Β1 ή Ε.

Ένα ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος είναι πολύ σημαντικό για την ξηρή επιδερμίδα, όμως για σωστή ενυδάτωση σκεφτείτε προληπτικά. Μπορεί να νομίζετε ότι η έντονη απολέπιση θα απομακρύνει την ξηρότητα αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται να κάνετε πολύ απαλη απολέπιση με ένα ειδικό γάντι ανά τρεις ημέρες για να διατηρήσετε τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και την επιδερμίδα σας λαμπερή. 

ΘΑΜΠΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
Είτε λόγω του καιρού, είτε λόγω της διατροφής ή της έλλειψης βιταμινών, όλοι αντιμετωπίζουμε θαμπή επιδερμίδα κάποια στιγμή. Τρία είναι τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε: πρώτα, πίνετε πολύ νερό. Δεύτερον, κάντε απολέπιση. Τρίτον, ενυδατώστε την επιδερμίδα σας. Η τακτική απολέπιση απομακρύνει τη νεκρά κύτταρα και χαρίζει λάμψη. Μπορείτε να κάνετε και ξηρή ήπια απολέπιση – ξεκινώντας έτσι την ημέρα σας ενεργοποιείτε τον οργανισμό και την κυκλοφορία του αίματος. Συνεχίστε με ένα αφροντούς που κάνει ήπια απολέπιση με αναζωογονητικά συστατικά όπως φράουλα και lime για αίσθηση αναζωογόνησης. Ολοκληρώστε με ένα γαλάκτωμα ενυδάτωσης και για επιπλέον φροντίδα προσθέστε λίγες σταγόνες από έλαιο σώματος



ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
Η πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, οι αλλεργίες ή τα εκζέματα είναι συχνά στοιχεία όσων έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. Μερικές μέρες μπορεί να αισθάνεστε ότι τα πάντα σας πειράζουν αλλά μην πανικοβάλλεστε. Υπάρχουν τρόποι να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τους ερεθισμούς. Πρώτα, αποφύγετε από γαλακτώματα και αφρόλουτρα με έντονη μυρωδιά και αναζητήστε λέξεις όπως «κρεμώδες», «απαλό» και «καταπραϋντικό» όταν επιλέγετε προϊόντα. Κάντε ήπια απολέπιση με προσοχή και επιλέξτε φυσικά συστατικά που εξισορροπούν το pH της επιδερμίδας. Ένα αφροντούς με αβοκάντο είναι τέλεια επιλογή καθώς περιέχει καλά λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδη και βιταμίνες. Ή, επιλέξτε ένα προϊόν με ενυδατικά έλαια όπως έλαιο αμυγδάλου που είναι απαλό για την επιδερμίδα και παράλληλα πολύ ενυδατικό. Μην ξεχνάτε μετά να εφαρμόζετε ένα ενυδατικό και καταπραϋντικό γαλάκτωμα για να διατηρείτε την ισορροπία της επιδερμίδας σας. 


ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
Με τόση συζήτηση για τα έλαια, μπορεί να νομίζετε ότι η επιπλέον λιπαρότητα της επιδερμίδας σας μπορεί να είναι ωφέλιμη. Δυστυχώς, μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας να αναπτύξει ανεπιθύμητα σπυράκια εάν δεν την φροντίσετε σωστά. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα για κάθε τύπο επιδερμίδας. Πολλοί άνθρωποι με λιπαρή επιδερμίδα τείνουν να καθαρίζουν υπερβολικά το δέρμα τους και να χρησιμοποιούν προϊόντα με πολύ αλκοόλ και το μόνο που καταφέρουν είναι να ενεργοποιούν περισσότερο την παραγωγή λιπαρότητας. Η παραγωγή σμήγματος οφείλεται κατά πολύ στα γονίδια και τις ορμόνες οπότε η επιδερμίδα σας δεν είναι λιπαρή επειδή είναι βρώμικη. Όσο και να πλυθείτε η λιπαρότητα δε θα απομακρυνθεί οπότε επικεντρωθείτε στο να βρείτε το προϊόν που σας ενυδατώνει σωστά χωρίς να προσθέτει λιπαρότητα.

Επιλέξτε ανάλαφρα αφροντούς με ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες για να βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να μειώσει την εμφάνιση σπυριών καθώς οι πόροι δε θα φράζουν από νεκρά κύτταρα και σμήγμα. Ένα τέλειο συστατικό είναι η μέντα που «ξυπνά» την επιδερμίδα σας και την αναζωογονεί. Εκχυλίσματα από φυσικά συστατικά όπως τα βατόμουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C ενώ βότανα όπως η λεβάντα μπορούν ακόμα και να ρυθμίσουν τα επίπεδα ορμονών. Η λεβάντα επίσης έχει καταπραϋντικό άρωμα και σας χαλαρώνει κατά τη διάρκεια του ντους. Έτοιμοι! Απαλή, αναζωογονημένη και χαρούμενη επιδερμίδα! 

Πηγή: www.oriflame.com