Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΣΑΠΩΝOΠΟΙΪΑ ΠΑΤΟΥΝΗΣ - ποιότητα και ιστορία!




Beauty, skincare

Εδώ, στο CosmeticsDelux, αναζητάμε πάντα τα καλύτερα προϊόντα με σκοπό να σας τα παρουσιάσουμε και να γνωρίσετε και εσείς τα οφέλη τους.
Φυσικά, είναι πολύ μεγάλη και χρονοβόρα η έρευνα της αγοράς και συνεχής η αναζήτηση, οπότε είναι χαρά μας να βρίσκουμε προϊόντα με ποιότητα αλλά και με ιστορία, όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση αυτή.

ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΪΑ ΠΑΤΟΥΝΗΣ, μια σαπωνοποιία με ιστορία

Στις αρχές του 19ου αιώνα, οι Μπαζάκης και Πατούνης δύο οικογένειες από τους Καλαρρύτες, ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου, εμπορεύονταν μάλλινες κάπες στη Γαλλία για τον εφοδιασμό του στρατού του Ναπολέοντα ΙΙΙ. Με τα χρήματα που κέρδιζαν, αγόραζαν σαπούνι από τη Μασσαλία και το πουλούσαν στην Ελλάδα.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία έμαθαν πώς φτιάχνεται το σαπούνι.
Το 1850 ίδρυσαν τη δική τους σαπωνοποιία στη Ζάκυνθο με την επωνυμία «Σπύρος Μπαζάκης & Σία». Πρόκειται για την πρώτη ελληνική σαπωνοποιία σύμφωνα με τα διαθέσιμα αρχεία

Το σαπούνι τους σύντομα έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και η σαπωνοποιία γνώρισε μεγάλη άνθηση. Το 1891, στο απόγειο της λειτουργίας της, η επιχείρηση επεκτάθηκε, κτίζοντας ένα δεύτερο σαπωνοποιείο στην Κέρκυρα. Τη δεκαετία του 1930, οι δύο οικογένειες χώρισαν. Η οικογένεια Μπαζάκη έμεινε στη Ζάκυνθο, φτιάχνοντας σαπούνι μέχρι τη δεκαετία του 1970. Η οικογένεια Πατούνη εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα να παράγει παραδοσιακό σαπούνι στο αρχικό σαπωνοποιείο του 1891.
                                             
Τη δεκαετία του 1940 ό Σπύρος Πατούνης μέλος της 4ης γενεάς της οικογένειας, έχοντας σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δημιούργησε χημικό εργαστήριο για τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων της σαπωνοποιίας. Έκτοτε η εταιρεία εφαρμόζει επιστημονική προσέγγιση στην παραδοσιακή πρακτική της.
COSMETICSDELUX: Δοκιμάσαμε κάποια από τα σαπούνια της Σαπωνοποιίας Πατούνης, όπως το σαπούνι ελιάς, και απολαύσαμε την ποιότητα, το διακριτικότατο, σχεδόν ανεπαίσθητο άρωμα και τη λεπτή υφή των χειροποίητων σαπουνιών της.

Το σαπούνι ελιάς, για την ακρίβεια, θα σας το συνιστούσαμε ιδιαίτερα για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, όχι μόνο των χεριών άλλα και του σώματος, αφού διαπιστώσαμε ότι έχει ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες.


Το χειροποίητο και πάλι πράσινο σαπούνι για πλύσιμο ρούχων, μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού εκτός από το ότι αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό στην απομάκρυνση δύσκολων λεκέδων και τη φρεσκάδα που έδωσε στα ρούχα όπου το δοκιμάσαμε, περιποιήθηκε και τα χέρια μας που βγήκαν και στην περίπτωση αυτή περισσότερο απαλά και ενυδατωμένα από πριν.
Σας το συνιστούμε ιδιαίτερα για το πλύσιμο βρεφικών και παιδικών ρούχων.



Για τη Σαπωνοποιία ΠΑΤΟΥΝΗΣ, ακριβώς επειδή αγαπήσαμε τα σαπούνια της που πήραν πλέον τη δική τους θέση στην καθημερινότητά μας, θα έχετε πολύ σύντομα νέα μας, ξανά, επειδή πραγματικά το αξίζουν!