Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

5 σπιτικές μάσκες ομορφιάς για λαμπερή επιδερμίδα

Beauty, D.I.Y.
Αποκτήστε υπέροχο δέρμα με φυσικές συνταγές που θα φτιάξετε εύκολα και οικονομικά μόνοι σας.
Οι παρακάτω μάσκες ομορφιάς που σας προτείνουμε θα σας χαρίσουν ενυδάτωση και λάμψη σε λίγα λεπτά!
 Κρέμα νυχτός προσώπου, για
λεύκανση και λάμψη, με χυμό από πορτοκάλι
Η συγκεκριμένη κρέμα αυξάνει την άμυνα τη επιδερμίδας απέναντι στα μικρόβια, βελτιώνει την ποιότητα του κολλαγόνου της, αποχρωματίζει τις καφέ κηλίδες, μειώνει αισθητά τις ρυτίδες και δίνει λάμψη στο δέρμα.
Υλικά
15 γρ. κερί μέλισσας
20 ml φρεσκοστημένο χυμό από πορτοκάλι
Αιθέριο έλαιο από τη φλούδα του
60 ml λάδι ελιάς
½ κουταλάκι του γλυκού βότκα
Για την παρασκευή θα χρειαστούμε:
Μπεν μαρί
Ζυγαριά ακριβείας
Σπάτουλες
Γάντια
Βάζο αποθήκευσης
Παρασκευή
Βάζουμε το κερί μέλισσας σε μπεν μαρί, περιμένουμε μέχρι να λιώσει και τότε προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και μόλις "πέσει" λίγο η θερμοκρασία και πήξει κάπως το μείγμα, ρίχνουμε σιγά - σιγά το χυμό πορτοκαλιού μαζί με ½ κουταλάκι του γλυκού βότκα, και πάλι συνέχεια.
Όταν η κρέμα ομογενοποιηθεί, την αφήνουμε για 10΄ να "ξεκουραστεί" . Θα παρατηρήσουμε τότε ότι έχει "βγάλει" στην επιφάνειά της λίγο χυμό •ανακατεύουμε ξανά μέχρι "να τον πιει" και να γυαλίσει και είναι έτοιμη!
Στο τέλος, προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο τσακίζοντας τη φλούδα του πορτοκαλιού, έτσι ώστε να πεταχτούν τα σταγονίδια μέσα στην κρέμα, ή απλά βάζουμε λίγο έξτρα αγορασμένο αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.
Συμβουλές
√ Ανακατεύουμε με σταθερές, κυκλικές κινήσεις, με σπάτουλα και όχι πολύ γρήγορα ή στο μπλέντερ, γιατί αλλιώς η κρέμα μας θα γίνει πολύ ρευστή.
√ Για να γίνει πιο εύκολα η ανάμειξη του χυμού με το κερί και το λάδι (και να μην "κόψει" η κρέμα) , φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε παρόμοια θερμοκρασία (για παράδειγμα, στους 30 βαθμούς Κελσίου).

Τονωτική λοσιόν λάμψης, με αιθέρια έλαια πορτοκαλιού 
Η βιταμίνη C που περιέχουν τα αιθέρια έλαια πορτοκαλιού τονώνει το κολλαγόνο της επιδερμίδας, ενισχύει την άμυνα του δέρματος και διασπά τις καφέ κηλίδες, χαρίζοντας μια όμορφη, ομοιόχρωμη και λαμπερή επιδερμίδα.
Υλικά
50 ml ροδόνερο
Φλούδα από ένα φρέσκο πορτοκάλι
Παρασκευή
Αδειάζουμε το ροδόνερο σε ένα γυάλινο μπολ. Πάνω από αυτό, ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και διπλώνουμε προσεκτικά, με τις άκρες των δαχτύλων μας, τις φλούδες του, έτσι ώστε τα αιθέρια έλαια που "βγαίνουν" να πέφτουν κατευθείαν στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά, αποθηκεύουμε τη λοσιόν σ' ένα γυάλινο μπουκάλι (με απλό πώμα ή σπρέι) και τη συντηρούμε στο ψυγείο για 25 μέρες.

Εφαρμογή
Εφαρμόζουμε τη λοσιόν -βράδυ τη λοσιόν, χρησιμοποιώντας λίγο καθαρό βαμβάκι, σε καθαρή επιδερμίδα.

Συσφιγκτική-αντιγηραντική µάσκα
Πλούσιο σε πρωτεϊνες, λεσετίνη, λευκώματα και ιχνοστοιχεία, το ασπράδι του αυγού τονώνει και σφίγγει το δέρμα. Το λάδι ελιάς, από την άλλη, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπίδια, που καταπολεμούν τα σημάδια του χρόνου και μαλακώνουν την επιδερμίδα.
Υλικά
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Παρασκευή
Ανακατεύουμε τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο για 10΄, μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με ζεστό νερό.

Μάσκα θρέψης για ξηρή επιδερμίδα
To θυμαρίσιο μέλι ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και βελτιώνει την ελαστικότητά του. Το αβοκάντο, πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, ενυδατώνει και αναδομεί δραστικά την επιδερμίδα.
Υλικά
1 φρέσκο αβοκάντο, πολτοποιημένο στο μπλέντερ
Χυμός 1/2 λεμονιού
2 κουταλιές θυμαρίσιο μέλι
Λίγο ανθόνερο
Παρασκευή
Σ' ένα γυάλινο μπολ, αναμειγνύουμε το μέλι με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το πολτοποιημένο αβοκάντο και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο, το αφήνουμε για 20΄, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και, στο τέλος, "περνάμε" το δέρμα με ένα βαμβάκι "ποτισμένο" σε ανθόνερο.
To θυμαρίσιο μέλι ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και βελτιώνει την ελαστικότητά του. Το αβοκάντο, πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, ενυδατώνει και αναδομεί.
Μάσκα λεύκανσης για αντιμετώπιση των πανάδων
Υλικά
2 κ.γ. άργιλος λευκός
ροδόνερο
1 κ.γ. σόδα
Παρασκευή:
Ανακατεύετε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Εφαρμογή:
Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και την αφήνετε για 15-20 λεπτά. Ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό.
   


Πηγή: www.morethanawoman.gr
Βιβλιογραφία:Δήμητρα Γουλά "Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;"Εκδόσεις Διόπτρα