Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

9+1 ευχές, για Καλό Μήνα!

    01/09/2017, Προσωπικές σκέψεις, από την Ε. Κάντζα

Γειά σας!
Η πρώτη ημέρα του μήνα, για εμένα τουλάχιστον, σηματοδοτεί μια νέα αρχή, ιδίως αν είναι πρώτη Σεπτεμβρίου, όπως σήμερα, που ξεκινάει και μια ολόκληρη νέα περίοδος ( η λέξη Φθινόπωρο με θλίβει λίγο, γι΄ αυτό και την αποφεύγω εσκεμμένα!)
Είπα λοιπόν να σας ευχηθώ / προτείνω ολόθερμα γι' αυτόν τον μήνα και αυτήν την περίοδο:


  • να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας, αν νοιώθετε ότι δεν τον αγαπάτε αρκετά. Μην ψάξετε ειδικούς λόγους γι΄αυτό, σκεφτείτε μόνο ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

  • να ξαναβρείτε παλιές σας φίλες και φίλους. Μπορεί η καθημερινότητα να μην μας αφήνει να σκεφτούμε πόσο οι παλιές, αληθινές φιλίες είναι πολύτιμες, αλλά πιστέψτε με, είναι...

  • να πάρετε πολλή αγάπη. Ακόμη και όταν δεν το παραδεχόμαστε, οι περισσότερες και περισσότεροι από εμάς, έχουμε ανάγκη να νοιώθουμε ότι κρατάμε ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ανθρώπων μας, εύχομαι λοιπόν, αυτόν τον μήνα να το νοιώσετε απόλυτα.
  • να βρείτε χρόνο για να απολαύσετε ό, τι αγαπάτε, είτε πρόκειται για ανθρώπους, πράγματα, συνήθειες και hobbies.

  • να ξεκινήσετε ένα νέο, δημιουργικό hobby, κάτι που θα σας βοηθήσει να ξεχνιέστε από τις καθημερινές έννοιες και να απαλλάσσεστε από ένα μεγάλο μέρος του καταστροφικού stress. Άστε που θα απολαύσετε όλα εκείνα που θα φτιάξετε οι ίδιες.
  • να ξεκουράζεστε αρκετά. Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται ουτοπικό ή τυπικό, απλά, να ξέρετε όμως ότι η ξεκούραση κάθε ημέρα είναι απαραίτητη, αφού συντείνει ακόμη και στη βελτίωση του ανοσοποιητικού
    μας συστήματος.

  • να γυμναστείτε. Ακόμη και το περπάτημα, αν δεν έχετε τον χρόνο ή την ευκαιρία για κάτι άλλο, θα σας βοηθήσει. Είμαι σίγουρη πως θα ξέρετε ήδη ότι η σωματική άσκηση μας βοηθάει να χάσουμε βάρος (αν κάτι τέτοιο είναι το ζητούμενο), μειώνει τις αρνητικές συνέπειες κάποιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, μειώνει το stress, φτιάχνει τη διάθεσή μας...

  • να γελάτε συχνά. To ξέρετε ότι το γέλιο (εκτός του ότι είναι μεταδοτικό) ενδυναμώνει και αυτό το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προκαλεί συναισθηματικούς και κοινωνικούς δεσμούς με τους γύρω μας; 

  • να χαμογελάτε. Όχι μόνο να γελάτε πιο συχνά, αλλά και να χαμογελάτε. Η δύναμη του χαμόγελου είναι τέτοια που θα φτιάξει ακόμη και τη δική σας διάθεση εκτός από εκείνη των γύρω σας.
  • να είστε υγιείς. Προσέξτε όσο μπορείτε τη διατροφή σας, προσπαθείστε να μην στενοχωριέστε υπερβολικά, ιεραρχήστε τις ανάγκες σας και μην αγχώνεστε για όλα και, πάνω απ' όλα, αν είστε κάτω από ιατρική παρακολούθηση, ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας.

Τέλος, σας εύχομαι ολόψυχα, αυτόν τον μήνα, οι ευχές σας να γίνουν πραγματικότητα και, ...να μην ξεχάσω να το πω, σας ευχαριστώ πολύ που με τιμάτε με την παρουσία σας!!!