Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς θα φάνε τα παιδιά φρούτα και λαχανικά


Τα παιδιά πάντοτε αναζητούν κάτι να τσιμπολογήσουν.
Αντί να τους δίνετε μπισκότα και πατατάκια,
θέστε στη διάθεσή τους πολλά και διαφορετικά υγιεινά σνακ.
"Μα δεν τα ακουμπάνε, θα σκεφτούν οι περισσότεροι γονείς".
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παιδιά αν έχουν να διαλέξουν μεταξύ ενός πακέτου τσιπς και ενός φρέσκου φρούτου θα  διαλέξουν το πρώτο. Σίγουρα ούτε η επιβολή αλλά ούτε η απαγόρευση είναι η λύση. Αντίθετα η μέθοδος, η επιμονή και η υπομονή αποδίδει καρπούς. 
Η πρώτη κίνηση είναι να έχετε σε εμφανές σημείο  πάντοτε φρέσκα φρούτα, πλυμένα και καθαρισμένα.
Επίσης αποτελεσματικό είναι να φυλάτε κομμένα φρούτα και λαχανικά σε διαφανή τάπερ στο ψυγείο, ώστε να τα βλέπουν τα παιδιά και να τα παίρνουν μόνα τους. Είναι σίγουρο ότι όταν θέλουν να τσιμπολογήσουν και τα βρούν μπροστά τους θα τα ...τιμήσουν. 
Το ίδιο ισχύει για τα λαχανικά. Μάλιστα για να τρώνε τα παιδιά σαλάτες, χρήσιμο είναι να  πλένετε και να κόβετε τα λαχανικά πριν έρθει η ώρα του φαγητού, ώστε να τσιμπολογήσουν από αυτά έως ότου καθίσουν για το κυρίως γεύμα. 
Σημαντικό είναι επίσης να τα πλασάρετε με "πλάγιους τρόπους". Για παράδειγμα να βάζετε φρούτα στο γιαούρτι ή σε ανάλογα γαλακτοκομικά που προτιμούν τα παιδιά. Αλλά και τα λαχανικά με κράκερ ή παξιμάδια ολικής αλέσεως ή κριτσίνια ολικής αλέσεως γίνονται πολύ πιο εύκολα αποδεκτά παρά αν τα σερβίρετε αυτόνομα.

Πηγή: premium.paratiritis.gr