Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


Θάλασσα. Ήλιος. Camping. Πισίνα. Ατελείωτα πάρτι. Η εποχή του καλοκαιριού είναι η πιο ελεύθερη της ζωής μας. Ζούμε στο μέγιστο κάθε μας στιγμή, χωρίς περιορισμούς. Το διασκεδαστικό καλοκαίρι όμως μπορεί να είναι απειλητικό για τα λαμπερά, ζωντανά και πλούσια μαλλιά μας. Παρακάτω σας δίνουμε 10 τρόπους προστασίας των μαλλιών ,για να μπορείτε να το απολαύσετε έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο!

  1. Πλήρης ενυδάτωση
Το πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να πίνετε πολύ νερό, 7-8 ποτήρια, για να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο και τα μαλλιά σας «ζωντανά».
  1. Ελαφρύ και μαλακό σαμπουάν
Το καλοκαίρι αυξάνουμε τις φορές που λούζουμε τα μαλλιά μας, για να ξεπλύνουμε το αλάτι, τη σκόνη και το χλώριο. Χρησιμοποιείστε ένα ελαφρύ σαμπουάν για να αποφύγετε τη μέγιστη επιβάρυνση.
  1. Χρησιμοποιήστε conditioner
Αν μέχρι τώρα το αμελούσατε, το καλοκαίρι είναι βασικό να διευκολύνετε τα μαλλιά σας να διατηρούνται μαλακά χωρίς φριζάρισμα.
  1. Καπέλο ή μαντίλι
Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις επιβλαβείς επιδράσεις του ήλιου φορώντας ένα καπέλο ή ένα βαμβακερό μαντίλι και δίνοντας και έξτρα style στο καλοκαιρινό σας look.
  1. Όχι στο στυλιζάρισμα
Τα μαλλιά μας είναι πιο ευαίσθητα το καλοκαίρι οπότε είναι καλό να αποφεύγετε το έντονο βούρτσισμα και τα απαιτητικά χτενίσματα. Διατηρείστε ένα χαλαρό και άνετο κότσο.
  1. Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο για μαγειρική! Προσθέστε λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών σας πριν εκτεθείτε στον ήλιο και κερδίστε ακόμα ένα σύμμαχο για το καλοκαίρι.
  1. Βρεγμένα μαλλιά από πριν
Βρέξτε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό πριν τη θάλασσα ή την πισίνα, για να επηρεαστούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο.
  1. Πείτε όχι στο ζεστό νερό
Αποφύγετε το λούσιμο με ζεστό νερό τόσο για την τρίχα όσο και για το τριχωτό της κεφαλής, για να αποτρέψετε την επιπλέον ξηρότητα.
  1. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό spray
Απαραίτητη είναι η συχνή χρήση αντηλιακού spray στην παραλία. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό και ψεκάζετε επανειλημμένα όσο βρίσκεστε στην παραλία.
  1. Καλοκαιρινό κούρεμα
Τέλος προετοιμάστε τα μαλλιά σας για το καλοκαίρι με ένα εύκολο καλοκαιρινό κούρεμα, που θα τους δώσει δύναμη και ανανέωση.