Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΩ ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ


Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις είναι η εξής: Γιατί δε χάνω βάρος ενώ γυμνάζομαι; Έχετε αναρωτηθεί το ίδιο; Ζητήσαμε ότι την Ειδικό των Wellness Dr. Elisabet Nordstöm να μας δώσει απαντήσεις.



EATING VS EXERCISING
“ Πολύ συχνά οι άνθρωποι μετά την άσκηση καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από όσες πιστεύουν ότι έχουν κάψει, ιδιαίτερα όταν η γυμναστική της επιλογής τους προκαλεί πείνα,” εξηγεί η Elisabet. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι
συνεχώς υπερτιμάμε πόσες θερμίδες καίμε με τη γυμναστική ενώ παράλληλα υποτιμάμε το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε. Ξεχνάμε τα μικροπράγματα – μια χούφτα ξηροί καρποί, ένα αναψυκτικό, ένα φρούτο – και αυτά τα σνακ συσσωρεύονται όπως και τα κιλά. “ Είναι απλά μαθηματικά,” επιβεβαιώνει η Elisabet, “ για να χάσουμε κιλά, πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε.”

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

“ Εάν ασκείστε πολύ όμως τρώτε τα λάθος πράγματα ή απλώς τρώτε πολύ, δεν θα χάσετε βάρος.» Προτείνει να κάνετε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που θα σας κρατά χορτάτους για περισσότερο και θα σας αποτρέπει από την κατανάλωση περισσότερων θερμίδωνcalories. “ Σιγουρευτείτε ότι γεμίζετε τουλάχιστον το μισό σας πιάτο με λαχανικά και αποφύγετε τα αναψυκτικά.”
ΜΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΙΠΟΥΣ
Ένα κιλό μύες ζυγίσει όσο και ένα κιλό λίπους – και τα δύο έχουν βάρος ένα κιλό. Ο μυς όμως είναι πιο πυκνός και συμπαγής από το λίπος που σημαίνει ότι καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο σώμα από ότι το λίπος. Ακόμα και εάν το σώμα σας γίνεται πιο σφικτό και γραμμωμένο μπορεί να παρατηρήσετε ότι το βάρος σας αυξάνεται. Αντί να χρησιμοποιήσετε τη ζυγαριά, πάρτε μια μεζούρα και μετρήστε τις περιοχές που σας ανησυχούν. Εάν είναι πιο αδύνατες, τότε πιθανά να έχετε χάσει βάρος αλλά να έχετε χτίσει μυς.
ΒΑΡΟΣ ΝΕΡΟΥ
Το βάρος νερού σημαίνει το νερό που προσωρινά είναι αποθηκευμένο στο σώμα σας. Για αυτό το βάρος σας μπορεί να έχει διακυμάνσεις από τη μία ημέρα στην άλλη. “ Η κατακράτηση μπορεί να αποφευχθεί με την άσκηση, με το να πίνουμε πολύ νερό (γιατί η κατακράτηση συμβαίνει όταν είμαστε αφυδατωμένοι), τη μείωση της κατανάλωσης αλατιού και τις κατανάλωσης φυτικών ινών.”
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
Η καρδιοαναπνευστική άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, καίει περισσότερες θερμίδες την ώρα της άσκησης ενώ οι ασκήσεις με βάρος ενθαρρύνουν τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει να κάνετε και τα δυο. Ενσωματώνοντας υγιείς συνήθειες στην καθημερινότητά σας, θα δείτε και θετικό αποτέλεσμα στο βάρος σας. “ Δοκιμάστε να βρείτε καλές καθημερινές ασκήσεις,” προτείνει η Elisabet. “ Πάρε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, κατεβείτε από το λεωφορείο λίγες στάσεις νωρίτερα και περιπατήστε, παρκάρετε λίγο πιο μακριά και περπατήστε.” Δοκιμάστε να παρακολουθείτε την καθημερινή σας δραστηριότητα με έναν βηματομετρητή – ο στόχος είναι τα 10,000 βήματα την ημέρα.
Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ
Η αλήθεια είναι αυτή: για τους περισσότερους ανθρώπους, μια υγιεινή διατροφή έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους σε σχέση με την άσκηση. Όταν όμως μιλάμε για την υγεία μας (που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα), χρειάζεστε και τα δυο. Παίρνει χρόνο να χτίσετε μυς όμως εάν παίρνετε βάρος ενώ πάτε για τρέξιμο, τότε δεν το πρόβλημα δεν είναι το βάρος των μυών αλλά μάλλον τρώτε περισσότερο από ότι πρέπει, τρώτε λάθος τροφές ή έχετε κατακράτηση. Ξεκινήστε κάνοντας μικρές αλλαγές στη ζωή σας – περπατήστε, αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με νερό – και μπείτε στο δρόμο για μια πιο υγιεινή ζωή!

Πηγή: www.gr.oriflame.com